Ovo je najteže pitanje za posao na kojem svi griješe

Objavljeno: 29. 10. 2016 u 13:18h

Kada dođete na razgovor za posao, poslodavac će vas u nekom trenutku pitati, “Koje su vaše najveće slabosti?” Većina ljudi kaže da nema slabosti ili neke vrline navode kao mane, tipa “Moja slabost je perfekcionizam”. To je potpuno pogrešno. Niko vam neće povjerovati, a svima nam je jasno da svi imamo neke slabosti. 

Taj pristup je dakle skroz pogrešan.

Profesor Adam Grant kaže da treba imati sasvim drugačiji pristup.

“Iskren i precizan odgovor, kod suočavanja s ovim pitanjem, jer je dokazano kako su poslodavci više impresionirani takvom biografijom, nego onima koji pršte samo pozitivnošću, jer na kraju dana, svi grešimo, htjeli mi to da priznamo ili ne. Za savremene poslodavce vjerovatnije je kako će zaposliti kandidata, koji će iskreno priznati svoje mane, jer za to kao prvo treba hrabrosti, a da ne spominjemo određeni nivo samosvesti, koja je potrebna za takvo priznanje”, zaključak je istraživača.

Izvor: Buka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ovo-je-najteze-pitanje-za-posao-na-kojem-svi-grijese/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot