Kako njegovati i održati kosu zdravom tokom nadolazećih hladnih dana

Objavljeno: 14. 10. 2016 u 19:44h

Stižu nam hladni zimski dani, a s njima, osim zimskih radosti, i zahtjevnija njega kože i kose.

Nagle promjene temperature, hladan i suh zrak, zagrijane prostorije… Sve to i još mnogo drugih faktora doprinose isušivanju kože i kose te ih je potrebno dodatno zaštititi i njegovati.

Donosimo vam nekoliko savjeta, uz pomoć kojih će vaša koža i kosa blistati, čak i tokom zimskih dana.

Tokom zime, kosa je dodatno podložna isušivanju, stoga zahtijeva poseban tretman. Vjerojatno ste već primijetili kako kosa zimi sporije raste, češće se lomi, suha je i bez sjaja. To je posljedica suhog i hladnog zraka te drugih činilaca koji doprinose isušivanju kose.

Ipak, uz nekoliko jednostavnih savjeta, kosu je tokom zime moguće zadržati zdravom, čvrstom i sjajnom.

Koristite odgovarajući šampon i regenerator

Tokom zime trebali biste pažljivo odabrati šampon i regenerator, koji će zaštititi vašu kosu od vanjskih uticaja i temeljito je nahraniti.

Takođe, poželjno je jednom sedmično nanijeti prirodnu masku ili pakung za kosu. Preporučujemo vam da za pakung koristite prirodna biljna ulja (arganovo ulje, ulje makadamije, bademovo ulje, maslinovo ulje…), koje je potrebno nanijeti na kosu te je omotati peškirom, vrećicom ili aluminijskom folijom, a potom isprati nakon nekog vremena.

Uz odgovarajuće i kvalitetne proizvode, vaša kosa će biti nahranjena i sjajna.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kako-njegovati-i-odrzati-kosu-zdravom-tokom-nadolazecih-hladnih-dana/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])