Tri načina da “pogurate” svoju karijeru

Objavljeno: 10. 10. 2016 u 20:10h

Prije bilo kakvog taktiziranja kako da se vaša karijera pomjeri sa mrtve tačke i krene uzlaznom putanjom, vjerovali ili ne – nije toliko važno šta radite već šta drugi misle da ste uradili.

Naime, vaši nadređeni su usmjereni na svoj rad i to je njihova glavna briga. Morate da pronađete načine da svi uvide koliko ste dobri.

Džefri Fajfer, profesor na Univerzitetu Stanford, ističe da ako ste karijerista onda morate da preduzmete i sledeća tri koraka.

Hvalite kolege, očekujte “uzvratni udarac”

Mali trik baziran na principu reciprociteta je uvijek funkcionisao – hvalite rad kolega, ističite javno koliko dobro obavljaju posao, a oni će vam uzvratiti. Kada se bude pričalo o vama u ovakvom pozitivnom kontekstu, vaš rad će dobiti zasluženu pažnju.

Imidž koji ste izgradili važan je kao i vaš rad i zalaganje. Kako vas drugi doživljavaju i vide, veoma doprinosi napretku u karijeri.

Zidajte sliku o sebi

Ako želite da vas doživljavaju kao druželjubive, duhovite, otvorene i komunikativne, onda se tako i ponašajte, zidajte takvu sliku o sebi.

Pružite sebi novu šansu

Ako vam ne ide sa prve dvije strategije, dajte sebi novu šansu i obezbijedite novo poslovno okruženje. Promijenite firmu ako niste zadovoljni imidžom koji vas prati.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/tri-nacina-da-pogurate-svoju-karijeru/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot