Dvije najveće ljubavne greške koje svi pravimo u vezi i braku

Objavljeno: 5. 10. 2016 u 16:40h

Čak i najsnažnije žene koje uvijek drže do sebe i svojih potreba prave greške kada je ljubav u pitanju. 

Prelazite preko njegovih prestupa koji vas čine duboko nesretnom.

Neki postupci jednostavno se ne mogu oprostiti. Postoje parovi koji mogu preći preko preljube ili uvrede i ponovo steći povjerenje, ali to se događa samo kada druga strana koja je kriva za ove prestupe iskreno žali zbog njih i promijeni svoje ponašanje na bolje.

Bez toga nema oprosta i povjerenja. Ako ste svom partneru objasnili šta vas je duboko povrijedilo, ali on to i dalje radi, prelazak preko toga neće vas učiniti sretnijom. Psiholozi upozoravaju da ignorisanje problema dugoročno šteti vezi ili braku i ponekad je bolje pošteno se posvađati nego šutiti o tome šta vas muči.

Ako se problem ne može riješiti, a vi ste i dalje nesretni, onda je bolje prekinuti vezu nego ostati u njoj.

Zanemarujete svoje potrebe zbog njegovih.

Kako biste uspostavili zdrav odnos, ne samo ljubavni nego i prijateljski, sebi morate biti na prvom mjestu. Žene često imaju potrebu maksimalno ugoditi svom partneru u svim aspektima zajedničkog života i istovremeno zanemariti svoje potrebe.

Uvijek se prilagođavate njegovom rasporedu, kuhate samo ono što on želi, u najintimnijim trenucima važno vam je da on bude zadovoljen, a vi svojevoljno igrate sporednu ulogu. Sve su ovo situacije u kojima ne mislite na sebe, a trebali biste.

Zapamtite da je temelj svake veze kompromis i jednakost, a vi ste jednako važni kao i vaš partner.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/dvije-najvece-ljubavne-greske-koje-svi-pravimo-u-vezi-i-braku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])