5 karakteristika koje škode vašem poslu

Objavljeno: 2. 10. 2016 u 14:08h

Lako se fokusirati samo na posao kada imate strategiju razvoja. Naš privatni život je povezan sa našim poslovnim životom više nego što želimo priznati. Možemo se ponašati kao da smo uspjeli odvojiti jedno od drugog, ali je istina da su ova dva aspekta našeg života isprepleteni.

Vaš posao utiče na vaš život, kao što i vaš život utiče na posao. Ukoliko ne uspijevate da sve stignete, možda je vrijeme da preispitate svoje lične osobine koje utiču na vaš posao. Sledećih pet karakteristika će naškoditi vašem poslu:

Nedostatak odmora

Bez odgovarajućeg odmora, trebaće vam duplo više vremena da uradite isti projekat nego kada ste naspavani. Umoran um je spor um, ali vremenom preduzetnici u pokušaju da stignu na sva polja izgube dovoljno vremena i prostora za odmor i oporavak.

Odmarajte se da budete produktivniji, kreativniji i učinkovitiji. Bolje rezultate ćete ostvariti ukoliko budete odmarali onoliko koliko je potrebno vašem tijelu i umu.

Loše finansije

Nedostatak kontrole ličnih finansija će osiromašiti vaš um i vaš posao. Kada se brinete oko novca, niste slobodni za kreativno preduzetništvo koliko biste mogli biti. Povećavanje ličnih troškova ima veći uticaj na vašu kompaniju.

Može vas navesti na povećanje vaše plate od novca koji bi se mogao iskoristiti za proširenje kompanije.

Vratite kontrolu nad ličnim finansijama i vaš posao će se razvijati i napredovati.

Problemi u vezi

Problemi  u vezama mogu zatvoriti sva vrata u vašoj kompaniji. Uzimajući vam energiju od rada na poslu, problemi u vezi će isisati život iz vas. Što je odnos intimniji, problemi će više uticati na vas emocionalno, mentalno i fizički.

Uzmite vremena da popravite odnos, vezu koju je potrebno popraviti i otklonite „toksične“ veze. Popravite vaš posao popravljajući vašu vezu.

Nedostatak vježbe

Mnogi preduzetnici su na glasu da zanemaruju svoje tijelo. Nedostatak vježbe će smanjiti vašu fizičku i mentalnu izdržljivost. Kada niste dovoljno fizički aktivni to utiče na vaše samopouzdanje. Sa svim fizičkim i mentalnim prednostima vježbanja, od krucijalnog je značaja da počnete. Fizička aktivnost može biti zastrašujuća ukoliko niste prije bili fizički aktivni, pa počnite polako – ali ostanite dosljedni.

Nađite vremena da vježbate kako biste pomogli da vaš posao prebrodi sve barijere da bi imao održivi rast.

Borba sa granicama

Nedostatak određivanja granice između zabrinutosti i odgovornosti uzrokuje da mnogi preduzetnici pregore i budu frustrirani. Kada granice nisu postavljene, cijeli svijet vam se sruči na ramena i uzrokuje ogroman pritisak. Riješite se mentalnih barijera fokusirajući se na ono što treba da popravite, ostavljajući brigu ljudima koji su odgovorni za te poslove. Oslobodite vaš um i vaš posao postavljajući granice.

Poradite na ovih pet navika da biste pomogli u transformaciji vaše kompanije, da biste je podigli na slijedeći nivo. Iako se to neće dogoditi preko noći, možete postići ogromno poboljšanje samo uz bolje fokusiranje. Ukoliko prepoznate specifične navike, upotrebite svu energiju da popravite tu određenu naviku.

Zapamtite: Promijenite svoje navike, promijenite posao i promijenite svoj život!

Izvor: Poslovni svijet

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/5-karakteristika-koje-skode-vasem-poslu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])