Policija upozorava korisnike Facebooka, pripazite na ovu poruku

Objavljeno: 27. 9. 2016 u 20:25h

U cilju sprečavanja i borbe protiv zločina počinjenih preko interneta, policija mnogih zemalja smatra da je neophodno i smisleno upozoriti korisnike interneta o novoj prevari koja se brzinom munje širi preko mreže.

Prevara se sprovodi na sledeći način: Vi, u ime Fejsbuka, dobijate obavještenje,  koje je, zapravo, lažno. Možete ga dobiti na meil adresu, ili kao poruku na svom fejsbuk profilu.

Poruka sadrži link stranice gdje ćete biti zamoljeni da unesete svoje korisničko ime i lozinku.

Objasnićemo kako se zaštititi od nove prevare koja krade lične podatke miliona korisnika društvene mreže Fejsbuk:

Ovako izgleda poruka koju je do sada dobilo više miliona korisnika ove društvene mreže:

fb

Policija upozorava korisnike Fejsbuka. Ako dobijete ovakvu poruku koja veoma liči na Fejsbuk, ni u kom slučaju ne vjerujte i ne ostavljajte nigdje svoje podatke!

U suprotnom, vaš profil će biti preplavljen pornografskim sadržajem. Tagovani prijatelji će, takođe, dobiti ovaj virus.

Na ovaj način, krađa ličnih podataka se širi geometrijskom progresijom. Ovu metodu koriste hakeri koji se oslanjaju na dobru volju i nemarnost korisnika ove mreže. Ali, sada, kada ste upozoreni, budite oprezni!

Pošaljite ovakvu poruku Fejsbuku, da bi se u kratkom roku mogle preduzeti mjere, i spriječilo curenje ličnih podataka.

Izvor: Mojkontakt

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/policija-upozorava-korisnike-facebooka-pripazite-na-ovu-poruku/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])