Kako se pravilno brijati? 10 savjeta za savršeno lice nakon brijanja

Objavljeno: 22. 9. 2016 u 11:01h

Odvojite malo vremena za čitanje ovih savjeta, jer, ipak, vaše lice je ono što svi prvi primjete.

Dobro navlažite bradu!

Jedan od osnovnih uslova za brijanje bez iritacije ili posjekotine je taj da brada bude dovoljno mokra. Dlake na licu zaista dobro upijaju vodu, a tako natopljene dlake postaju slabije, a samim tim i lakše za obrijati. Tuširanje prije brijanja je idealan način da ispunite ovaj uslov. Ako niste u mogućnosti, dobro navlažite bradu, a zatim peškirom koji ste prethodno nakvasili vrućom vodom pokrijte lice nekoliko minuta. Ovo je tehnika koju koriste berberi.

Koristite kvalitetnu pjenu za brijanje

Iako je mi zovemo “pjena za brijanje”, bolje su one koje manje stvaraju pjenu, a više stvaraju sloj koji je u konstantnom kontaktu sa licem. Potražite pjenu koja sadrži veliku koncentraciju lubrikanta (npr. silikona) i sredstava za omekšavanje lica. Iako kvalitet košta, uštedjećete na kupovini brijača, jer se upotrebom kvalitetnije pjene smanjuje tupljenje žileta.

Četkica za brijanje je nezamjenljiva

Najbolji berberi svijeta i dalje koriste četke za brijanje, naravno, s razlogom. Osim što podiže dlaku za lakše rezanje i bolje aplicira pjenu na lice, četkica je korisna jer uklanja mrtve ćelije kože sa lica, čime značajno umanjuje mogućnost pojave crvenila i iritacije.

Kako nanijeti pjenu za brijanje na lice?

Pjenu za brijanje nanosite četkicom, kružnim pokretima koji se završavaju prema gore (kako bi dlake bile odvojene od lica).

Koristite kvalitetan brijač i češće mijenjajte žilete

Uvijek koristite kvalitetan i oštar brijač. Ne uklanjate samo dlaku, već uklanjate čak i do dva sloja kože sa lica tokom brijanja. Prije brijanja žilet nakvasite vrelom vodom. Ukoliko se brijete svaki dan, mijenjajte žilete između tri i deset brijanja, zavisno od čvrstoće dlake. Tup žilet je glavni “krivac” za osipe i iritaciju kože lica.

Kako pravilno koristiti brijač?

Idealno bi bilo da brijač pomjerate u smijeru rasta brade. Počnite sa strane, nakon toga obrijte brkove i na koncu pređite na bradu. Dlake brade su najjače, zbog toga im treba duže vremena da ih pjena i voda omekšaju. Brijanje kontra od rasta dlake omogućava kvalitetnije izbrijavanje ali i povećava šansu da će vam urasti dlake i da ćete se porezati, pa nije preporučljivo.

Na slici ispod pogledajte pravilne pokrete brijača:

screenshot_1

Kako izbrijati bradu?

Ukoliko želite da bolje izbrijete određene dijelove lica obavezno ponovo nanesite pjenu četkicom i sapirajte brijač vrelom vodom.

Kako tretirati lice nakon brijanja?

Nakon brijanja lice je najosjetljivije, pa se dobro umijte toplom vodom, po mogućnosti nekim losionom za lice koji sadrži čajevac.

Šta dalje?

Nakon umivanja toplom vodom (i losionom za pranje lica), dobro saperite lice hladnom vodom i obrišite čistim peškirom. Ne trljajte lice peškirom, nego samo prislanjajte da upija vodu.

Koju vrstu afteršejva i kako koristiti?

Šta koristiti nakon brijanja zavisi od čovjeka do čovjeka. Neki vole afteršejv sa mnogo alkohola, dok neki više vole nježne, kremaste balzame bez alkohola. Najbitnije je da budu nemasni, da se brzo upijaju kako vam lice ne bi imalo ružni odsjaj i da rashlađuju lice. Budete li pratili ovih deset savjeta, vaše lice će izgledati zaista svježe i pomoći će vam da uvijek izgledate najbolje što možete.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kako-se-pravilno-brijati-10-savjeta-za-savrseno-lice-nakon-brijanja/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot