Za pet sekundi saznajte koliko je stara vaša koža

Objavljeno: 12. 9. 2016 u 20:09h

Ako ste je pravilno negovali i klonili se stresa mogla bi biti odlične elastičnosti za svoje godine, a ako ste je previše izlagali suncu, pili, pušili i puno se nervirali – možda je prerano ostarjela.

Prije se smatralo da ženama tek nakon 45 godine života značajno počinje da opada tonus lica, ali zbog užurbanog načina života i stresa na radnim mjestima, danas žene i u mlađim danima dobijaju bore, a koža lica počinje da im se opušta. Doktorica Aleksis Abramson, specijalista za njegu kože tvrdi kako svaka žena stanje svoje kože može pregledati potpuno brzo, besplatno i bezbolno, uz pomoć malog trika koji se lako izvodi, piše Mirror.

Kako da uradite ovaj test?

Ispružite ruku dlanom prema dole i kožu na ruci štipnite prstima druge ruke. Pričekajte 5 sekundi i zatim pustite i izmjerite koliko je sekundi trebalo da se koža ponovno vrati na mjesto.

Rezultati:

1 do 2 sekunde: vaša koža je mlađa od 30 godina

3 do 4 sekunde: vaša koža je starosti između 30 i 44 godine

5 do 9 sekundi: vaša koža je starosti između 45 i 50 godina

10 do 15 sekundi: vaša koža je stara 60 godina

Ako ste dobili rezultate kojima se niste nadali, nemojte očajavati, već poduzmite drastične korake:

1. Prestanite da pušite ili bar smanjite količinu cigareta.

2. Počnite da štitite kožu od sunca zaštitnim faktorom i zaboravite na solarijum i prženje na plaži.

3. Pijte puno vode.

4. Izbjegavajte šećer jer zbog njega dokazano puca kolagen što dovodi do gubitka elastičnosti.

5. Redovno mažite lice i tijelo hidratantnom kremom. Ne mora biti skupa, važno je samo da je nanosite svaki dan.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/za-pet-sekundi-saznajte-koliko-je-stara-vasa-koza/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot