Zbogom ispucali krajevi: Kako da vam kosa zablista?

Objavljeno: 31. 8. 2016 u 18:29h

Ispucalost krajeva moguće je ublažiti, ali morate da budete uporni i da pažljivo birate preparate za njegu kose. Ništa se ne dešava preko noći, pa zbog toga što određeni preparat upotrijebite samo nekoliko puta vaša kosa neće iz suve preći u normalnu.

Evo nekoliko savjeta kako da se pomoću prirodnih preparata izborite sa ovim problemom:

– Jogurt i maslinovo ulje: Pomješajte ¼ šolje punomasnog jogurta sa kašikom maslinovog ulja. Dobijenu smjesu nanesite na kosu i ostavite da deluje 15-30 minuta i nakon toga kosu operite.

– Žumance i med: Jedno žumance pomješaj, te sa kašikom meda, nanesite na kosu i ostavite da stoji dva sata. Med će kosi dati vlažnost. Žumance je prepuno proteina i aminokiselina koje sprečavaju isušivanje kose i njeno krzanje. Kombinacijom ova dva proizvoda vaša kosa će postati jača i sjajnija.

– Tretman toplim kokosovim uljem: U ¼ šolje toplog kokosovog ulja dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja ruzmarina. Mešavinu nanesite na suvu kosu i posebno utrljajte na krajeve. Kosu umotajte u peškir i ostavite da djeluje 20 minuta, a možete i duže, jer što duže deluje, rezultati su bolji.

– Ispiranje kose jabukovim sirćetom: Jednu supenu kašiku sušene koprive, jednu kašiku žalfije i jednu kašiku ruzmarina prelijte šoljom ključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Nakon toga čaj procijedite i u njega dodajte dvije kašike jabukovog sirćeta. Opranu kosu ispirajte dobijenom tečnošću.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/zbogom-ispucali-krajevi-kako-da-vam-kosa-zablista/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])