Lak način da izaberete pravu karijeru

Objavljeno: 30. 8. 2016 u 20:31h

Iako je napisano mnogo tekstovana ovu temu, “Psychology today” otkriva da je rješenje izuzetno jednostavno i na dohvat ruke u samo devet koraka.
1. Izaberite jednu ili dvije stvari kojom najviše želite da se bavite u svojoj karijeri: riječi, podaci, ljudi, preduzetništvo ili gradnja i popravka.

2. Da li postoje još neke stvari na kojima insistirate u tom pogledu? Na primjer društveni status, visoki prihodi ili politička korektnost…

3. Uz ono što ste naveli u koratu 1. i 2. pronađite koja je karijera koja to najviše obuhvata. Birajte ono što je ovaj sajt naveo: Arhitektura i inženjering, umjetnost i dizajn, građevina i čišćenje terena, biznis i finansije, društveni rad i pružanje socijalnih usluga, kompjuteri i IT, edukacija i bibliotekarstvo, zabava i sport, povrtlarstvo, pecanje i šumarstvo, uslužne djelatnosti i spremanje hrane, zdravstvena njega, instalacije i popravka, pravo, život, sociologija i psihologija, menadžment, matematika, mediji i komunikacije, vojska, administracija, lična njega, proizvodnja, zaštita, prodaja, transport.

4. Nađite knjige o tim karijerama, čitajte članke i nađite snimke na internetu.

5. Izaberite koja karijera leži vama, u kojoj ste se pronašli i koja vas je najviše zainteresovala.

6. Zatim potražite kurseve, treninge i obuke u toj oblasti.

7. Pozovite ljude u tim ustanovama, nađite mentora popričajte sa njima. Razjasnite kakvu diplomu ili licencu ćete kasnije imati.

8. Obezbjedite praksu i volontiranje u tom periodu obuke i tada dajte sve od sebe.

9. Kada osjetite da ste blizu posla istaknite svoje vrline i pokažite svoj maksimum, a mane stavite u stranu.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/lak-nacin-da-izaberete-pravu-karijeru/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot