Kako voditi poslovni sastanak?

Objavljeno: 25. 8. 2016 u 14:19h

Sastanci su način da se saopšte kvalitetne ideje i rješenja, a u većini slučajeva podrazumijevaju lidere i učesnike. Ukoliko je sastanak dobro pripremljen i organizovan, rezultiraće konstruktivnim prijedlozima i dogovorima.
U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koji vam mogu biti od pomoći prilikom organizovanja i vođenja sastanka.

Dobro pripremite sebe i učesnike. Dajte im uvodne informacije i skrenite im pažnju na najvažnije stvari o kojima će se govoriti. Učesnici će tako moći razmisliti o svojim prijedlozima i artikuliraće svoje ideje i mišljenja.

Izaberite adekvatnu prostoriju i napravite dobar raspored sjedenja. Lider mora uvijek sjediti na pročelju i njegovo mjesto mora podsjećati druge na autoritet koji ima. Mnogi sastanci odu u krivom smjeru zbog toga što se uloga lidera ne poštuje.

Ne dozvolite da vam neko od učesnika mijenja plan i temu sastanka. Zapamtite, uvijek postoje oni koji žele „navesti vodu na svoj mlin“.

Dozvolite svakom od učesnika da izrazi svoje mišljenje u okviru teme sastanka. Nemojte sputavati ljude, to će ih obeshrabrivati i ostaćete uskraćeni za mnogo dobrih ideja ili rješenja.

Ukoliko je potrebno, pravite kratke pauze. Nakon određenog vremena ljudima opada koncentracija i postaju manje usredotočeni.

Izvor: Poslovni svijet

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kako-voditi-poslovni-sastanak/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot