Zbog dojave o bombi prekinut koncert Nede Ukraden na Viru

Objavljeno: 21. 8. 2016 u 14:34h

Zbog dojave o postavljenoj bombi sinoć oko 22.30 časova, nakon samo pola sata koncerta na virskom Trgu svetog Jure pred oko osam hiljada ljudi, Neda Ukraden povukla se s bendom s bine.

Sat vremena kasnije u ime organizatora Matea Buškulić iz preduzeća “Vir turizam” objavila je kako koncerta neće biti, iako je i u tom trenutku više hiljada Nedinih fanova s distance čekalo na nastavak. Kada su se svi razišli i kada je uz pomoć pripadnika Prve policijske postaje u Zadru i zaštitara obezbjeđen prostor bine, policijski pirotehničari pretražili su pozornicu i neposrednu okolinu, ali bomba ili bilo kakva eksplozivna naprava nije pronađena.

Razočaranje u publici je bilo veliko, a najgore je bilo velikoj balkanskoj estradnoj zvijezdi. Bila je puna energije, motiva i entuzijazma.

“Ja bih i sada zapjevala”, rekla je nakon što je postalo jasno kako koncerta neće biti. Na pitanje je li se uplašila fantomske bombe Ukraden je odlučno odgovorila da nije.

“Nisam se uplašila! Sve je to dio lošeg i negativnog političkog folklora”, rekla je Ukraden i dodala da se možda zbog tenzija koje postoje prostor bine mogao ranije provjeriti i obezbjediti, ali u ovakvim situacijama nikad ne znaš što se može dogoditi “Bilo je tu puno djece”, dodala je Ukraden.

Ovakav prekid nije joj prvi u karijeri, barem što se nastupa u Hrvatskoj tiče. Prije tri godine u jednom sinjskom klubu takođe je bila dojava o bombi, mada su motivi, govori nam, vjerojatno različiti.

“U tom slučaju jedan konkurentski vlasnik diskoteke želio je napakostiti drugom, a u ovom slučaju što god bio razlog – politički, sportski, predizborni ili bilo koji drugi – zaista mi je jako žao. Bila je ovo božanstvena veče pred predivnom publikom koja je došla iz Slovenije, BiH, cijele Hrvatske … Svima se zahvaljujem na pokazanoj ljubavi, jer Vir je predivno mjesto, a domaćini i organizatori vrijedni ljudi i ljubazni domaćini. Ja se na Vir vraćam, jer ga obožavam. Ništa me ne može posvađati s Virom i poremetiti naš odnos i ljubav”, dodala je pjevačica. Načelnik Vira Kristijan Kapović smatra da dojava o bombi ima lokalnu, političku pozadinu. “Neda Ukraden je kod nas pjevala i dosada, ovo je treća uzastopna godina što nastupa u Viru, pa mislim da ovo nema veze s izvođačem. Po mom bi mišljenju do dojave došlo i da je pjevao Neno Bela, Prljavo kazalište ili neko treći. Cilj je bio prekinuti Virsko ljeto kao projekat’, kaže Kapović.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/zbog-dojave-o-bombi-prekinut-koncert-nede-ukraden-na-viru/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])