Ljubav na radnom mjestu: Prednosti i nedostaci veze sa radnim kolegom

Objavljeno: 21. 8. 2016 u 12:04h

Gdje god osobe suprotnog spola provode mnogo vremena zajedno, postoji velika vjerovatnoća da će se neka od njih zaljubiti. Ljubav života ćete vrlo vjerovatno upoznati, ni više ni manje nego na radnom mjestu.
Postoje brojni razlozi zbog kojih se zaljubljujemo u osobu s radnog mjesta. S tim ljudima dijelimo slične ciljeve i interese, provodimo mnogo vremena i nakon nekog vremena postajemo potpuno opušteni i prestajemo glumiti nešto što nismo.

Stres povezuje ljude, a najčešće ćemo biti pod stresom upravo na radnom mjestu. S kolegama provodimo mnogo vremena i viđamo ih u različitim svjetlima. Na taj način mnogo prije negoli se zaljubite shvatate kako ta osoba reaguje u određenim situacijama. Drugim riječima, nećete se zaljubiti u lažnu sliku pojedinca, što je vrlo čest slučaj.

Biti u vezi s radnim kolegom ima prednosti i nedostatke. Ako veza ne uspije, tu osobu ćete i dalje morati viđati svaki dan. Velika je vjerovatnoća da će doći do suptilne borbe za preuzimanjem moći. Takođe, partner bi mogao pokazivati ljubomoru i emocionalnu privrženost u trenucima u kojima to nije primjereno.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-na-radnom-mjestu-prednosti-i-nedostaci-veze-sa-radnim-kolegom/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])