Kako smanjiti račun za struju?

Objavljeno: 20. 8. 2016 u 16:45h

Donosimo vam devet trikova i savjeta koji će vam pomoći da smanjite potrošnju elektične energije a samim ti i račun za struju.

Jednostavnom promjenom navika, korištenjem pojedinih kućnih aparata, možete umanjiti svotu novca koju izdvajate za račun za struju. Da li dugo držite otvorenim vrata od frižidera? Da li držite ringlu ili rernu uključenu do kraja pečenja?

Pročitajte ovih 9 savjeta i budite sigurni da ćete sledeći mjesec imati manji račun za struju.

1. Isključivanje iz utičnice: kad god možete, uređaje koje koristite isključite iz utičnice. Iako je isključen uređaj može trošiti i do 24 odsto struje.

2. Planirajte kuvanje, kupanje i druge aktivnosti: Ako ste u mogućnosti kuvajte za par dana. Vodu koju ugrijete iskoristite da se svi ukućani okupaju.

3. Klima uređaj: Smanjenjem klima uređaja samo za jedan stepen možete uštediti i do 3 odsto struje.

4. Za kuvanje koristite odgovarajuće posuđe. Ako koristite malu posudu i veliku ringlu imate bespotreban gubitak energije. Zato i postoje različite veličine ringli.

5. Ako ste u mogućnosti veš mašinu spojite na toplu vodu. Manje energije se troši tako nego da mašina sama grije vodu.

6. Ne ostavljate punjače uključene u utičnicu.

7. Ne ostavljate uključen računar u struju. Ako baš morate isljučite monitor.

8. Ne ostavljate uređaje u Stand by modu, kada gori lampica uređaj može potrošiti i do 30 odsto energije.

9. Zamjenite obične sijalice štedljivim.

Izvor: Mojkontakt

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kako-smanjiti-racun-za-struju/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot