Kako da se pripremite za poslovni intervju

Objavljeno: 20. 8. 2016 u 15:39h

Do posla se danas teško dolazi i zato treba dobro da se pripremite za svaki razgovor sa potencijalnim poslodavcem. Prije svega, raspitajte se što bolje o firmi u kojoj želite da radite – čime se bavi, radnom vremenu, uslovima rada, platama, pa čak i o pravilima oblačenja.

Da li ćete dobiti posao, velikim djelom zavisi od vašeg držanja i toga kako ste se pripremili za razgovor.

Na razgovor ponesite svoj CV i preporuke prethodnih poslodavaca, ako ih imate.

Krenite na vrijeme na zakazani razgovor kako ne biste zakasnili. Kada budete procjenjivali koliko vam je vremena potrebno, razmišljajte i o mogućim zastojima u saobraćaju. Najbolje je da se pojavite pet-deset minuta pre zakazanog termina.

Vodite računa i o svom izgledu. Odjeća, šminka i frizura ne smiju biti previše upadljivi.  Na razgovor za posao ne treba da idete ni u sportskoj niti u elegantnoj odjeći, pa je klasična varijanta u ovom slučaju najbolji izbor. Frizura treba da bude uredna, nakit diskretan, a parfem blag.

Obavezno se predstavite sagovorniku. Pružite ruku i nasmješite se. Sjedite tek kada vam to ponudi, budite mirni, staloženi i koncentrisani.

Na pitanja odgovarajte tečno, jasno i koncizno i ne prekidajte sagovornika dok govori. Nikada ne pričajte loše o prethodnim poslodavcima, već o svojoj želji da radite u novoj firmi.

Prije odlaska pitajte kad možete da očekujete povratnu informaciju o rezultatu konkursa.

Izvor: Žena.blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kako-da-se-pripremite-za-poslovni-intervju/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot