Saznajte koji vam poslovi najviše leže

Objavljeno: 19. 8. 2016 u 12:42h

Evo nekoliko ideja koje bi vam mogle pomoći da jasnije sagledate šta želite da radite u budućnosti i koji poslovi vam najviše leže.

Dok razmišljate o izboru karijere budite otvoreni za više opcija. Nemojte odmah odbacivati ideje i ponude dok ih pomnije ne ispitate i istražite. Naravno, to ne znači da treba da date otkaz na sadašnjem poslu i zaposlite se u drugoj branši samo da biste vidjeli da li vam odgovara druga profesija. U vremenu ekonomske krize nisu vam potrebna takva eksperimentisanja.

Za početak, odgovorite na pitanja koja slijede, kako biste stekli uvid u to koji vam poslovi leže, u kakvoj radnoj sredini najbolje funkcionišete i u čemu možete da imate najviše uspeha.

1.  Funkcionišete li bolje u timu ili kao individualac?

2. Da li možete da radite pod pritiskom ili se bolje snalazite u aktivnostima gdje ne nema nikakvih rokova i ograničenja? Neke osobe bolje funkcionišu u stresnim situacijama, dok drugi vole opuštenu i mirnu radnu atmosferu.

3. Razmislite o svojim hobijima i oblastima interesovanja. Šta podstiče vašu maštu i kreativnost, kojim aktivnostima pristupate s radošću? Takođe, ova pitanja se mogu i obrnuto postaviti. Ponekad razmišljanje o onom što vam smeta, ubija volju ili vas iritira, može dati odgovor na ono što tražite. Npr. koje dosadašnje poslove niste voljeli i zbog čega?

4. Razmislite o tome koji su vaši kvaliteti, koje vještine i talente posjedujete. Popričajte s članovima svoje porodice, prijateljima, partnerom, djecom. Možda oni kod vas vide nešto čega sami niste ni svjesni.

5. Kako biste voljeli da izgleda vaše radno mjesto? Da li biste više voljeli da radite u kancelariji, od svoje kuće ili da imate posao koji je vezan za terenski rad? Kakvo radno okruženje vas stimuliše i motiviše, a kakvo deprimira?

6. Kakva poslovna priznanja su vam najbitnija? Novac? Napredovanje u poslu? Priznanje i poštovanje? Sticanje poslovnih kontakata?

Izvor: Žena.blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/saznajte-koji-vam-poslovi-najvise-leze/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot