Tri riječi koje treba da izbjegavate u mejlovima

Objavljeno: 18. 8. 2016 u 13:28h

Sajt “The muse” objavio je nove savjete na temu pisanja mejlova i kako da unaprijedite svoju komunikaciju time što nećete koristiti sljedeće riječi.

Zapravo

Kada često koristite ovu riječ pomalo zvučite nadmeno. Prvenstveno, ona se najčešće koristi kada ispravljate nekoga ili pokušavate da objasnite da ste zapravo vi u pravu i da su stvari zapravo ovakve, a ne takve kao što je neko drugi kazao. Umjesto toga koristite riječi: definitivno, vidim, ima smisla, razumljivo, odlično zapažanje ali…

Izvinite

Trudite se da ne govorite izvinjenja osim u slučaju kada ste zaista zaslužili da to kažete. Čak i kada ste zaista krivi trudite se da umjesto “Žao mi je” kažete “Izvinjavam se” jer je ovo prvo previše korišćeno i polako te jake riječi gube značaj u svakodnevnoj komunikaciji. Naročito kada je riječ o poslovnoj komunikaciji naglasite da se izvinjavate što ste previdjeli nešto, a ne da vam je žao što ste nešto upropastili. Na taj način se nećete dodatno ponižavati.

Ja

Nije samo riječ o korišćenju riječi JA već o cijelom konceptu fokusiranostu na vašu personu koja je neprestano u centru pažnje. U poslovnoj komunikaciji kada često koristite ja, meni, mi može zvučiti veoma nadmeno, a osoba sa kojom se dopisuje stvoriće utisak da pokušavate da se postavite kao nadređeni. Umjesto “Pošalji mi finalnu verziju kako bih se uvjerio da je sve u redu” napišite “Hajde da svi prođemo finalnu verziju kako bismo bili sigurni da će naš klijent biti zadovoljan”.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/tri-rijeci-koje-treba-da-izbjegavate-u-mejlovima/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot