Kako ukloniti dlačice s lica prirodnim putem

Objavljeno: 18. 8. 2016 u 14:52h

Ah te dlačice… Bilo bi stvarno dobro da ih nema i da o njima ne treba toliko razmišljati i provoditi puno vremena smišljajući kako ih se na kraju konačno i riješiti. Dlačice na nogama, bikini zona, rukama…

Postoje razne metode s kojima ih se mnogi rješavaju, a sve zavisi o tome što tko više voli i čemu najviše naginje. Vosak, brijanje, lasersko uklanjanje, svejedno je jer je najvažnije da ste na kraju dana zadovoljni postignutim rezultatima, a to je glatka koža.

Međutim šta je s dlačicama na licu?

Radi se o normalnoj pojavi koja kod većine nije odraz poremećaja u radu hormona. Šta je s tim dlačicama i kako ih se jednostavno riješiti?

Pored brojnih tretmana iz kozmetičkih salona postoje i prirodne maske koje možete sami napraviti uz pomoć određenih namirnica. Važno je provjeriti imate li sve što vam treba te prionuti na posao. Ako ste jedna od onih osoba koja ne voli odlaziti u salone na tretmane nego ćete radije pokušati nešto sami napraviti, za vas su maske od sastojaka od kojih većinu već imate.

Od sastojaka su vam potrebni med i zobena kaša. Potrebno je pomiješati 2 kašike meda i 2 kašike zobene kaše. Miješate sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Masku treba nanijeti na lice i ostaviti 15 minuta te masiranjem skinuti s lica nakon čega se treba umiti hladnom vodom.

Ovaj tretman treba raditi svaki drugi dan, a kada počnete primjećivati rezultate možete to činiti jednom ili dvaput sedmično.

Pored meda ne treba zaboraviti na jaja kao još jednu važnu namirnicu s kojom će dlačice konačno biti samo dio prošlosti. Potrebno je promiješati jednu kašiku kukuruznog brašna, bjelanjak i jednu kašiku šećera te nanijeti na lice. Iako se ovaj način rješavanja dlačica smatra bolnim, mnogi ga preporučuju jer je učinkovit.

Med i marelice daju još jednu dobitni kombinaciju s kojom nećete pogriješiti, a sve što treba je pomiješati 2 marelice koje ste prethodno usitnili s jednom malom kašikom meda. Masku treba nanijeti na lice i nakon 5 minuta masiranjem ukloniti. Na vama je da odaberete jednu od namirnica s kojom ćete se riješiti neuglednih dlačica koje su vam kvarile doživljaj.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kako-ukloniti-dlacice-s-lica-prirodnim-putem/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot