Pravilo koje će vam otkriti savršenu dužinu kose

Objavljeno: 17. 8. 2016 u 12:42h

O, da , znamo da ste se bezbroj puta zapitale kako bi vam stajala kratka kosa ili bar bob frizura do brade. I znamo da vam je nedostajalo hrabrosti da istu isprobate! Ali, poznati britanski frizer i stilista Džon Frida osmislio je sjajnu metodu “5,7 centimetara” koja će vam otkriti koja dužina kose je savršena za vas!
Ova tehnika je jednostavna, a veoma korisna – za svega minut, dva saznaćete da li je kratka kosa idealna za vas ili je bolje da odustanete od takve zamisli. I obrnuto! Možda bi trebalo da se neko vrijeme ne šišate, ako ste dama kratke kose.

Džon Frida, jedno od najvažnijih imena u frizerskom svijetu, proučavao je pažljivo žensko lice, došavši do zaključka da je riječ o uglovima, te je kreirao upravo “pravilo 5.75 centimetara”.

“Radi se o uglovima i obliku lica, a ugao vilice je ključan kada se radi o tome da li nekom paše duga ili kratka kosa”, objašnjava frizer zaposlen u Fridinom salonu u Velikoj Britaniji.

Za ovaj poduhvat potrebni su vam lenjir i obična grafitna olovka.

Metod je sljedeći: Stavite običnu olovku horizontalno ispod brade, a lenjir postavite tačno pravo na olovku uz uvo (lenjir treba da bude položen vertikalno).

Izmjerite udaljenost od uva do brade – ako je veća od 5,75 cm u grupi ste dama za koje je bolje da budu dugokose. Ako je udaljenost između ove dvije tačke manja od 5,75 cm nećete pogriješiti sa kratkom frizurom.

Da je ova metoda efikasna, vidi se na primjeru slavnih ljepotica – recimo Hali Beri i Odri Hepbern poznate su kao dame koje se nikada nisu odrekle kratke kose, što se sasvim uklapa u ovo pravilo, jer one nisu premašile “pravilo 5,75 cm”. Na suprotnoj strani su Kim Kardašijan i Sara Džesika Parker koje imaju udaljenost veću od 5, 75 cm, pa je duga kosa za njih topla preporuka.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/pravilo-koje-ce-vam-otkriti-savrsenu-duzinu-kose/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])