Savršena šminka: Kako da izbjegnete najčešće greške

Objavljeno: 15. 8. 2016 u 12:49h

Uljepljene trepavice, razmazana sjenka ili umrljani lak za nokte samo su neke greške koje pravimo kada se šminkamo u žurbi. Izbjegnite ih uz pomoć naših malih trikova ili, ako do njih ipak dođe, ispravite ih.

Previše rumenila

Ako ste pretjerali prilikom nanošenjem kremastog rumenila, uklonite ga vlažnom maramicom, pažljivo i isključivo u pravcu sljepoočnica. Na kraju vrhovima prstiju nanesite tečni puder na obraze dok ne dobijete željenu nijansu. Četku kojom nanosite rumenilo u kamenu ili prahu prvo otresite ili oduvajte višak.

Umrljani lak za nokte

Kada mažete nokte na brzinu, naročito tamnim bojama, za uklanjanje umrljanog laka najbolje je da koristite olovku sa acetonom.Oko nokta treba samo da pređete vrhom ove magične olovke, koji je natopljen acetonom, i izbrisaćete tragove laka.Možete da koristite i štapiće za uši, koje treba da umočite u aceton.

Ajlajner u talasima

Ako ste ajlajnerom neprecizno povukli liniju, prvo sačekajte da se osuši, a potom je korigujte uz pomoć štapića za uši koji ćete umočiti u bezalkoholni tonik ili hidratantnu kremu. Da bi linija bila što pravilnija, iscrtavanje ajlajnerom počnite od unutrašnjeg dijela oka, ali prije toga prstom druge ruke zategnite kapak.

Mrvice od sjenke

Kada vam sjenka prilikom nanošenja padne ispod očiju, ne pokušavajte da je sklonite rukama jer ćete je samo razmazati. Uklonite je četkom za rumenilo, a zatim ispod očiju blago nanesite transparentni puder. Prije nanošenja sjenke na predio ispod očiju možete da nanesete deblji sloj pudera u prahu, koji ćete nakon šminkanja samo ukloniti četkom. Za šminkanje u žurbi najbolje je da koristite svijetlije ili kremaste sjenke, jer se ne krune. Za njihovo nanošenje nije potrebna velika preciznost, pa umjesto aplikatora mogu da vam posluže i prsti.

Muke s trepavicama

Ako želite da nanesete nekoliko slojeva maskare, morate da sačekate da se svaki od njih osuši. Ukoliko pak nemate dovoljno vremena, savjetujemo da se zadržite na prvom sloju jer će vam se u suprotnom trepavice ulijepiti. Uvijač za trepavice koristite prije nanošenja maskare, nikako poslije. Izbjegavajte da u žurbi lijepite vještačke trepavice jer vam je za to, da bi izgledale savršeno i što prirodnije, potrebno više vremena, preciznosti i strpljenja.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/savrsena-sminka-kako-da-izbjegnete-najcesce-greske/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])