Žena napisala pismo ljubavnici svog muža

Objavljeno: 12. 8. 2016 u 11:29h

Pisac i bloger, Karli Mare saznala je da je muž vara tako što joj je stiglo pismo njegove ljubavnice.

Njen brak je prolazio kroz krizu sa kojom mnogi parovi mogu da se identifikuju. Ona i suprug su se vremenom udaljavali, ali ipak su uspjeli da pronađu bliskost koja ih je ponovo povezala.

Sve dok nije stiglo pismo…

Karli se tome nije nadala. Pokušala je da spasi brak, ali detalji koje je saznala ipak su nepovratno pokvarili odnos između nje i supruga i na kraju je došlo do razvoda.

Tačno godinu dana pošto je stiglo pismo, Karli je odlučila da i sama napiše jedno, otvoreno, bivšoj ljubavnici njenog muža koje se brzo proširilo društvenim mrežama, a glasi ovako:

“Na današnji dan prije godinu dana poslala si mi imejl koji je imao monumentalni učinak na živote mnogih ljudi. Moj, život mog supruga, kćeri, naših roditelja, porodice, naših prijatelja. Često se pitam šta ti je u tom trenutku prolazilo kroz glavu, je li to bila osveta muškarcu koji ti je slomio srce ili si samo pokušavala da napraviš isto njegovoj ženi. S obzirom na količinu detalja, imam osjećaj da je imejl napisan kako bi nanio bol. Znala si šta žena mora da čuje kako bi njen brak došao do tačke s koje nema povratka i dostavila si mi to, udarac po udarac.

Pitam se koliko si znala o meni?! Znam da si me potražila na internetu, čitala moj blog, vidjela moje fotke. Jesi li znala da ću biti na poslu u trenutku kada ću primiti imejl tajnovito nazvan ’Tvoj suprug’. Da, on je to bio i tehnički još uvijek je moj suprug. Pitam se zoveš li ga još uvijek svojim bivšim dečkom. Toliko je bizarno to što je muškarac koga sam tako intimno poznavala u životu imao neku drugu osobu za koju nisam znala.

Mogu iskreno reći da nisam. Vjerovatno je trebalo. Pitala sam ga, ali duboko u sebi nikada nisam vjerovala da bi nama to moglo da se dogodi. Nas dvoje, bili smo čvrsti kao stijena. Stvarno sam to mislila. Imali smo šestomjesečnu ćerku i on je dostao putovao zbog posla. Naravno da je bilo teško, nismo bili povezani kao prije, ali željela sam da bude uz mene dok sve ne postane lakše.

I mislim da bismo uspjeli da ti nisi došla u tom trenutku.

Ne interesuje me da nekoga krivim i nisam sposobna za mržnju. Briga me ko je kriv. Uistinu vjerujem da se sve dešava s razlogom i u svemu ovome postoji lekcija za sve nas. Mogu samo da zamislim kako je tebi bilo, s obzirom na to da živiš u malom gradu. Jedne večeri zgodan frajer ušeta u tvoj bar kako bi popio piće. Moj suprug zna da bude duhovit i šarmantan. Jasno mi je zašto si pala na njega.

Dok je tako dolazio svake večeri, pričao ti je o tome kako mu je kod kuće teško s malim djetetom, više ne dobija puno pažnje. Sve što si morala da uradiš je da ga slušaš, da mu daš ono što je smatrao da mu ja ne dajem, i uskoro je bio tvoj. Razumijem, i ja sam se zaljubila u njega s druge strane šanka.

Ponekad se pitam da li je zapravo pokušavao da pronađe ono što je izgubio u meni. Nekada sam bila slatka plavuša u kratkoj suknji koja je posluživala piće u njegovom omiljenom pabu. Deset godina kasnije bila sam mama u trenerci s izrastkom i podočnjacima koja po čitavu noć ostaje budna s detetom. Trebalo je da voli i tu verziju mene. I volio ju je, ali nedostajala mu je ona cura koja sve svoje vrijeme posvećuje njemu. To je ono što si mu ti dala.

Na neki način mi je drago. Žalila sam ga zbog svih onih noći koje je sam provodio u hotelu, odvojen od svoje porodice. Ali, nije bio sam. Bio je s tobom. Proveo je svoj rođendan s tobom. Ti si ga tješila kada smo uspavali našeg voljenog psa. Volim tog muškarca dovoljno da mi bude drago što je uspjevao da pronađe ljubav u tim trenucima, iako ona nije dolazila odakle bih ja to željela.

Vjerovala si da će me ostaviti zbog tebe. Ali, nije. Razočarao te je. Naša ćerka je rasla, stvari su postajale mirnije. Ponovo je u meni video ženu u koju se zaljubio prije toliko godina. Kladim se da te je to povrijedilo. Imala si izbor. Mogla si da ga pustiš da krene dalje i pokuša da popravi svoj brak ili s mogla sve to da mu oduzmeš. Odabrala si drugu opciju.

Trudili smo se da popravimo brak, ali jednostavno nije išlo. Ja sam jednostavno postala drugačija. Svi oni mali detalji su krivi za to. Riječi i slike koje su se urezale u moj um. Vjerujem da si znala da će se to desiti.

On i ja smo sada dobro. Na neki način nikada nismo bili bliži. Mnogo smo naučili jedno o drugom tokom svega ovoga. Iako smo krenuli dalje s našim životima, još uvijek jedno prema drugom gajimo ljubav i poštovanje, a to ima pozitivan efekat na našu djevojčicu. To nam niko nikada neće oduzeti.

Nadam se da si i ti krenula dalje sa svojim životom, naučila nešto iz ove situacije i pronašla mir, kao što sam ga ja pronašla”.

Izvor: alo.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/zena-napisala-pismo-ljubavnici-svog-muza/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot