Banjalučki “Balkan ekspres” svira na “Nišvilu”

Objavljeno: 12. 8. 2016 u 16:57h

Banjalučki bend “Balkan ekspres” predstaviće svoju autorsku muziku na jednom od najprestižnijih džez festivala u regionu, “Nišvil džez festivalu”.

Kako su se pripremili za nastup, te kako su aranžmane pjesama prilagodili džez maniru, otkrili su za “Jelen Music Show”.

“Ideja za snimanje pjesme “Skakač” je nastala onog trenutka kada smo saznali da ćemo nastupati na „Nišvil džez festivalu”. Došli smo na ideju da neke naše pjesme obradimo u malo drugačijoj varijanti koja bi odgovarala samom karakteru Nišvila, a poznato je da smo mi klasičan hard rok bend”, otkrili su nam “Balkanci”.

Tako su “zasukali rukave” te obradili pjesmu “Urbana Ana”, koja je u fank/latino rok maniru, “Robot” u esid džez varijanti, “Ljubav” u fank-rok prizvuku, “Budi moja djevojka” klasičan bluz itd.

“Video za sve ove pjesme se nalazi na našem YT kanalu. Što se tiče “Skakača”, novina je definitivno to što je ova verzija u džez/sving fazonu u odnosu na standardnu, originalnu hard rok verziju, ali i to što smo ubacili i malo više solističkih dijelova na svim instrumentima zastupljenim u bendu, u tom nekom džez maniru 50’ i 60’ godina prošlog vijeka”, otkrijavaju iz “Balkan ekspres” benda.

Inače, ovaj banjalučki bend je nedavno imao odličan nastup na džez festivalu na Zelenkovcu, gdje su svirali ove “nove-stare” pjesme, a ako je suditi po pozitvnim reakcijama publike nakon nastupa, imaju odličnu osnovu za nastup na Nišvilu.

“Što se tiče nastupa na Nišvilu, koji je zakazan za 14. avgust u 19.30 časova na Open Stage-u, možemo samo reći da nam je velika čast i zadovoljstvo što ćemo svirati na ovako prestižnom festivalu, gdje su godinama unazad svirala velika muzička imena ovog pravca, kao što su Billy Cobham, Blues Brothers, Incognito, a ove godine nastupaju Al Di Meola, Joss Stone, te mnogi drugi velikani međunarodne džez scene”, zaključili su iz “Balkan ekspresa” prije odlaska u Niš.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/banjalucki-balkan-ekspres-svira-na-nisvilu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot