Sedam tajni Marilyn Monroe koje svaku ženu pretvaraju u ikonu ljepote

Objavljeno: 10. 6. 2016 u 14:48h

Norma Jeane Mortenson poznatija pod umjetničkim imenom Marilyn Monroe rodila se 1. juna 1926. godine u Los Angelesu. Ovu slavnu ljepoticu i holivudsku divu i danas mnogi smatraju jednom od najljepših žena svih vremana. Pobrojali smo nekoliko tajni ljepote koje su ju preobrazili u ikonu kojoj se dive žene širom svijeta.

Posvijetlite pramenove

Marilyn Monroe privlačila je pažnju i kao brineta, ali tek kad je kosu obojila u platinasto plavu boju počela je dobijati značajne holivudske uloge. To ne znači da bi trebali u potpunosti promijeniti boju kose, ali svjetliji pramenovi sigurno će osvježiti svaku frizuru ovoga ljeta.

Njegujte kožu

Merlinka je vjerovala u zdravu i njegovanu kožu, te je hidratantnu kremu nanosila nekoliko puta tokom dana, obavezno prije spavanja. Na tržištu se još uvijek može naći njezin lični favorit – Eight Hour krema sa potpisom Elizabeth Arden.

merlin2

Uokvirite oči

Holivudska glumica obožavala je koristiti crnu i smeđu olovku za oči kako bi kreirala efekat mačjih očiju, koje se smatraju jednostavnim bjuti trikom za zavodnički pogled koji obara s nogu.

Stavite umjetne trepavice

Kozmetička torbica Marylin Monroe prodana je 1999. godine na aukciji za vrtoglavi iznos od milijon američkih dolara. U njoj su se našle i glumičine umjetne trepavice, bez kojih nije mogla niti na jednu premijeru. Umjetne trepavice otvaraju pogled te vizuelno povećaju oči.

“Podignite” obrve

Ikona ljepote znala je da su obrve ukras lica, pa ih je pažljivo uređivala da tvore visok luk koji izdužuje lice, te dodatno ispunjavala specijalizovanim olovkama u nježnoj smeđoj nijansi.

Našminkajte usne

Marilyn Monroe nosila je nekoliko nijansi ruževa za usne, ali svakako su ostale najzapamćenije fotografije i filmovi u kojima je blistala sa crvenim ružem.

Jaka crvena boja ruža izvrsno pristaje plavušama, narandzasto-crvena boja pristaje brinetama sa svijetlo smeđim i zelenim očima, dok tamnooke dame smeđe kose odlično nose tamnije nijanse boje mesa.

“Personalizujte” svoj miris

Kad su je pitali šta nosi u krevet, Monroe je odgovorila: ‘Pet kapi Chanela No. 5‘ i tako ušla u istoriju.

Omiljeni miris koji kombinuje mirise ruže, jasminna i ylang-ylanga stavljala je čak i u kupku. Želite li biti primijećeni i zapamćeni odaberite jedan miris koji će biti vaš zaštitni znak, i koji će savršeno odgovarati vašem karakteru.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/sedam-tajni-marilyn-monroe-koje-svaku-zenu-pretvaraju-u-ikonu-ljepote/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])