Osam jednostvanih načina da vaš dom izgleda ljepše (Foto)

Objavljeno: 10. 6. 2016 u 14:57h

Zlatna pravila koja vam omogućuju da obezbjedite sebi dom koji izgleda skupocjeno i otmjeno…

k1

Planirate da uredite enterijer moderno, praktično i želite da dodate notu elegancije? Uz sljedećih 8 odličnih savjeta i skroman budžet to i možete da uradite! Evo, šta savjetuje dizajnerka Cheryl Eisen koja su to zlatna pravila:

Tri je magičan broj

Cheryl savjetuje da sobu ukrasite nekim “wow” detaljem! Tri moderne umjetničke slike iz tri dijela nisu najjeftiniji detalj, ali možete ih sami napraviti! Pronađite na internetu umjetničku sliku iz tri dijela, odštampajte ih u najvećoj veličini i kupite odgovarajuće ramove.

Veliki tepih

Veliki tepih za veliku sobu! Ukoliko živite na malom prostoru i potrebni su vam savjeti da bar vizuelno proširite prostoriju, evo šta savjetuje dizajnerka: Neutralna paleta boja, ogledala iza sofe i ogromni čupavi tepih učiniće da vasa mala soba dobije na veličini!

k2

Manje je više

Prepune police sitnica i knjiga neće doprinjeti da vaš dom izgleda otmeno i uredno. Dizajnerka predlaže da kao što sređujete sebe i trudite se da ne pretjerate isto tako uradite i sa domom. Police sa ponekom knjigom ili vazom deluju otmeno i skupo. Ne zaboravite da ti probrani komadi budu različite boje i oblika kako ne bi bilo monotono. Dizajnerka savjetuje da ukoliko imate prazan ugao u stanu, jednostavno stavite omiljenu stolicu i napravite kutak za čitanje.

Nekim detaljem odredite fokusnu tačku

Svakoj sobi je neophodna fokusna tačka, savjetuje dizajnerka. Ukoliko još uvijek u dnevnom boravku nemate neki upadljivi detalj koji će primjetiti svaki vaš gost, odmah to morate promjeniti. Dizajnerka predlaže veliko slikarsko platno iznad sofe u dnevnom boravku. Ne morate potrošiti veliku sumu novca na ovo, već zamolite nekog prijatelja umjetnika ili pogledajte u obližnjoj galeriji, sigurno će se naći nešto po vašem ukusu i budžetu. Jedan ovakav detalj osvježiće vašu sobu i ne morate brinuti za druge detalje.

Jedan zid u tamnijoj nijansi

Najjeftiniji način da nekoj dosadnoj prostoriji za jedan dan date izgled otmenog francuskog budoara jeste da akcentujete jedan zid u tamnijoj boji ili da ga prektijete jutinim tapetama. Ovako neobičan i naglašen zid daće sobi toplinu i skupocjen izgled.

k3

Osvjetljen prostor

Ukoliko ste jedan od srećnika kojima je dom okupan svjetlom, na dobrom ste putu ka modernom domu.  Svjetli prostori su sinonim za eleganciju i otmenost, ali kako ne bi bili dosadni osvježite ih zanimljivim jastucima, dobra ideja su crno-bijeli sa neobičnom teksturom.

Kontrast

Ukoliko ste pratili naša upustva i opremili dom u neutralnoj paleti, velikim tepisima i svim ostavim ostalo je da taj prostor začinite neobičnim elementima. Evo šta dizajnerka preldaže da napravite u svojoj sobi: Ako vam je spavaća soba u bijelim nijansama, napravite uzglavlje na krevetu u tamnijoj nijansi koja će osvježiti i napraviti kontrast cijeloj prostoriji.

Različiti stilovi

Cheryl obožava da uredi prostor u neutralnim bojama, dodajući boje, teksture i detalje. Njena omiljena šema boja je kombinacija bijele, sive i bež nijanse. Takođe voli da miješa različite forme kao na primjer dvije bijele stolice od kojih jedna pripada modernom dizajnu, a druga stilskom.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/osam-jednostvanih-nacina-da-vas-dom-izgleda-ljepse-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot