Ovih stvari žene nikad ne bi smjele da se odreknu u vezi

Objavljeno: 27. 5. 2016 u 13:02h

Budite pažljive! Ulazak u novu vezu nije lak, ali žene će se često, kako započinju epizodu s novim partnerom, odreći dijelova svog dotadašnjeg života. Ovo ne samo da može vremenom da vodi ka ogorčenosti i frustraciji, nego i da utaba put nesrećnoj vezi punoj usamljenosti. Evo koje tri stvari žene nikad ne bi smjele da se odreknu kad stupaju u novu vezu.

Svoje ženske energije

Žena je ta koja ispunjava vezu emotivnom dubinom. Dok muškarce uglavnom zanimaju činjenice (gdje da idemo, šta da jedemo), ženu interesuje ono što je ispod površine i ona će kontemplirati o osjećanjima. Muškarac traži poziciju moći, on se takmiči i osjetljiv je na teritorijalne prijetnje drugih muškaraca. On od žene želi jedinstvene ženske kvalitete koje ona posjeduje – ne i kompetitivan i logičan odnos, koji može da ostvari s drugim muškarcem. Oksitocin je važan hormon koji ženama daje posebnu sposobnost da traže povezivanje. Ovo je za muškarce pravi dar, jer oni vole da vide kako se njihova partnerka povezuje s njihovom porodicom i prijateljima. Ovo je nešto zaista važno što žene donose u muško-ženski odnos. Stoga, u u vezu ponesite svoju empatiju, sve svoje vještine u međuljudskim odnosima, kao i sposobnost dijaloga.

Svoje individualnosti

Kad nas neko privuče, slučajno ćemo na njega prenijeti svoje stavove, vjerovanja, vrijednosti i osjećanja. Nesvjesno ćemo pretpostaviti da je druga osoba kao mi. Međutim, ova pretpostavka će nas dovesti do toga da očekujemo stvari koje se neće desiti. Prvi problem koji se može javiti kod ovakvog pretpostavljanja jeste nedostatak potrebe za komunikacijom. Nemojte odbaciti komunikaciju, jer razgovor može samo da učvrsti vezu. Drugi problem jeste to što će neispunjena očekivanja neizbježno voditi do razočaranja, a ako se ono ponovi, može vas povrijediti ili učiniti ozlojeđenim. Ipak, imamo dobre vijesti: muškarci od veze očekuju mnogo manje i lakši su za rukovanje. Ako je djevojka opuštena pored svog partnera, smije se i dodiruje ga, on će biti srećniji. Loša vijest, doduše, jeste ta da se tako ne ispunjuju očekivanja žene o vezi.

Svojih prijateljica

Zahvaljujući prijateljstvima sa svojim drugaricama, nećete biti usamljeni. Većina žena će bar u jednom dijelu svog života ulaziti u romantične veze s muškarcima i izlaziti iz njih, dok će njihove veze sa ženama biti kamen temeljac svih odnosa i neće se lako prekidati. Prijateljice pružaju posebnu emotivnu podršku, otvorenost i vezivanje. Muškarci vas podržavaju tako što će vas posavjetovati, što često može da dovede do osjećanja pritiska da uradite baš to što savjetuju. Žene pružaju prihvatanje i validaciju, i to je prosto dobar osjećaj

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ovih-stvari-zene-nikad-ne-bi-smjele-da-se-odreknu-u-vezi/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])