Nekoliko pravila o romansi na radnom mjestu

Objavljeno: 25. 5. 2016 u 08:56h

Popiti jedno ili dva pića za vrijeme praznika s kolegama je u redu, ali započeti vezu s kolegom, ili još gore sa šefom, je nešto potpuno drugačije. S takvom vezom rizikujete posao, a ako ne znate pravilnik možete zaploviti nepoznatim vodama.

Specijalista za veze Karen Gejtli iz Viktorije kazala je kako postoji niz pravila koja morate ispuniti ukoliko želite započeti romansu sa kolegom, a da ne nanesete štetu ni sebi ni drugima.

Obostranost

Prije nego počnete razmišljati o zajedničkoj budućnosti, uvjerite se da oboje osjećate isto. Ne glumite “teško osvojivu tvrđavu” jer će ga/je to odbiti. Ukoliko samo želite dobar provod, budite pažljivi i ne ostavljajte tragove niti slomljena srca. Ukoliko je u pitanju vanbračna afera, mislite na to da će vas kolege manje poštovati kada saznaju.

Učinite da uspije

Ako se slučajni poljubac na novogodišnjoj zabavi pretvori u nešto ozbiljnije, pazite kako ćete upravljati vašom romansom u kancelariji. Dok faza “medenog mjeseca” ne prođe, bitno je da nikada ne dozvolite da to utiče na posao, vaše poslovne obaveze i vrijeme koje morate posvetiti firmi. Takođe, pazite da ne uznemiravate druge. Javni znakovi flerta ili strasti su rijetko dobro prihvaćeni. Uprkos tome što ste uzbuđeni, mislite na to kako će drugi reagovati. Ako veza krene nizbrdo, to čuvajte za sebe. Nemojte prenositi negativnu energiju na kolege.

Pravilnik firme

Mnoge firme imaju pravilnike kojim štite svoj posao i zaposlenike. Neke firme potpuno zabranjuju romantičnu vezu između kolega upravo zato što smatraju da to šteti poslu i da ti uposlenici ne bi prijavili svog partnera u slučaju da ne urade nešto kako treba na poslu. Ukoliko vezu tajite i postane ozbiljna moraćete donijeti odluku da li da mijenjate posao i stan.

Izvor: Klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/nekoliko-pravila-o-romansi-na-radnom-mjestu/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot