Pronađite savršenu odjeću za svoj oblik tijela (Foto)

Objavljeno: 24. 5. 2016 u 12:28h

Skoro da ne postoji osoba koja je sasvim zadovoljna u šopingu ili nekom drugom trenutku kada isprobava garderobu koju bi da nosi.

h1

Koliko god da znamo šta bismo da kupimo ili obučemo za neku priliku, često se desi da u trenutku kada to i obučemo euforija splasne, jer nam ne stoji onako kako smo vidjeli i isplanirali u svojoj glavi.

A, tu je i onaj dobro poznati trenutak kada vidimo savršene odjevne komade na vješalici ili lutki, ali kada obučemo zgrozimo se i razočaramo što na nama nije toliko dobro kao u trenutku kada prvi put vidimo.

Jeste li se nekad zapitali da li je moguće da se to dešava jer baš ta haljina, baš te pantalone, ne pristaju našoj građi i obliku tijela? Često je u tome stvar, te je potrebno povesti računa, a evo i nekoliko savjeta kako da odaberete savršenu odjeću spram svoje figure.

Tijelo u obliku jabuke

Djevojke koje imaju ovakav oblik tijela često imaju problem sa tim šta da odaberu i obuku, a često prave i greške. Možda ovo jeste jedan od najnezgodnijih oblika, budući da telo izgleda svuda iste širine ili budu široki kukovi, veoma izraženi, a uz to i šira ramena. Zato je bitno da izbjegavate uske farmerke i inače uzak džins, jer će dodatno istaći vaše kukove, pa je bolje odlučiti se za pantalone sa malo širim nogavicama. Pored toga, haljine A kroja su veoma dobre, jer su u struku uže, a onda se šire, pa će srediti i uljepšati vašu siluetu. Birajte V izrez za svoje haljine ili majice, tako ćete izdužiti svoju bistu, pa će vas učiniti vitkijim. uvijek tražite garderobu koja će pažnju usmjeriti ka vratu, nogama, a ne kukovima ili struku. Ukoliko volite da nosite pojas ili kaiš preko struka, podignite ga što više ka grudima, jer ćete tako stvoriti lijepe obline i zamaskirati ono što sigunro ne volite kod sebe.

h2

Tijelo u obliku kruške

Tijelo u obliku kruške podrazumjeva da imate jako izražene kukove i donji dio tijela, u odnosu na gornji, jer su ramena dosta uža u odnosu na njih. S toga je potrebno da pažnju usmjeravate ka gornjem dijelu tijela, nekim upečatljivijim ogrlicama ili minđušama ali i da nosite i neke top majice, koje će otkiriti lijepa, uska ramena. Haljine A kroja su savršen izbor, jer će prekriti kukove, a istaći dekolte i ramena. Birajte tamniju garderobu za donji dio tijela u tamnijim bojama, a gornje dijelove u nekim svjetlijim i tako ćete postići savršen balans.

h3

Pravougaoni oblik tijela

Neobična definicija građe, ali kada pogledate shvatićete poentu. Osobe sa pravougaonim oblikom tijela su dosta mršave, te nemaju istaknute obline, kao ni jasno definisan struk. Zato je potrebno postići i stvoriti obline, koje nemate. Najlakši put do njih je da neki kaiš ili pojas preko garderobe stavite na mjestu gdje vam je struk najuži. Pored toga, dobro je nositi i majice i košulje koje do pola prekrivaju kukove, jer će im tako dati na volumenu. Haljine i suknje najviše odgovaraju ovom tipu građe, budući da se njima najlakže pravi oblik pješčanog sata.

h4

Tijelo u obliku pješčanog sata

Obline su se vratile u modu, zbog čega su zaslužne i neke poznate dame. Tako da ako imate tijelo u obliku pješčanog sata, onda znate da privlačite poglede i da izgledate veoma senzualno. Naglašavajte svoje obline, nosite garderobu koja ih ističe. Izbjegavajte vrećastu, baggy odjeću, budući da će vas učiniti debljim nego što jeste. Birajte haljine sa V izrezom, košulje, pencil suknje i uvijek naglašavajte to što vam je priroda dala.

h5

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/pronadite-savrsenu-odjecu-za-svoj-oblik-tijela-foto/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot