Ljubavno-satirična pjesma banjalučkog benda “Ultrazvuk”

Objavljeno: 17. 5. 2016 u 13:51h

Grad na Vrbasu je oduvijek poznat po dobroj muzici, a to opravdava i bend “Ultrazvuk” koji je danas počeo snimanje video-spota za njihovu novu numeru pod nazivom “Sporovozan tip”.

Snimanje se odvijalo u banjalučkom “Shamrock Pubu”, a pjevač benda Dražan Pozderović Oskar ističe da je nova pjesma priča o djevojci koja je orijentisana prema materijalnim vrijednostima.

“Pjesma je nastala tako što smo išli na neku svirku, a kad putujemo u kombiju je uvijek druženje, pa nekad zapjevamo i neku narodnu pjesmu. Zoran Janković, tvorac benda i basista, je rekao da ovu ideju treba da snimimo. Rekao sam tada da previše vuče na pravi narodnjak, a Zoka je dodao da ćemo mi to promijeniti. I tako je nastala ova pjesma”, naglasio je Oskar.

Pjevač je istakao da je osnovna inspiracija za novu numeru nastala iz radova Nikole Pejakovića Kolje, koji ima svoj hit singl “Haljinica boje lila”. Iako nova pjesma benda “Ultrazvuk” svojim zvukom podsjeća na kafansku narodnu pjesmu, Oskar ističe da ova numera nije čisti narodnjak, ali nije ni rok pjesma.

“Išli smo tragom Nikole Pejakovića Kolje koji je snimio svoju hit pjesmu ‘Haljinica boje lila’. Ova pjesma je ljubavno-satiričnog karaktera i treba da prenese poruku koja treba da bude antiteza današnjih djevojaka koje u imeniku svog telefona imaju memorisana imena kao što je Saša audi A6”, naglasio je Oskar.

Pjevač je istakao da je bend pjesmu snimio za tri dana i da se pored gitara i bubnja mogu čuti instrumenti poput tambure i kontrabasa.

“Ovo je za nas nešto novo i ovo je predivno druženje. Singl smo prvenstveno napravili da bismo probali nešto novo. Interesantan nam je taj spoj rok muzike i urbanih elemenata”, dodao je Oskar.

Frontmen je istakao da bend neće dalje težiti ka ovom muzičkom pravcu. Pjesma “Sporovozan tip” je snimljena u studiju Nikole Savanovića, a osim banjalučkog “Shamrock Puba” spot će biti sniman na još nekoliko lokacija u Banjaluci.

“Tematika spota je kafanska priča. Imamo i glumce i statiste. Jedna djevojka će glumiti sponzorušu, a glavni glumac je zapravo taj ‘sporovozni tip’, lik koji vozi starog jugu, koji mota duvan i kroz život ide polako”, dodao je Oskar.

Izvor: Nezavisne / Foto: A. Čavić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubavno-satiricna-pjesma-banjaluckog-benda-ultrazvuk/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])