Stvari koje treba da radimo u vezi, a izbjegavamo ih

Objavljeno: 6. 5. 2016 u 09:55h

Mnogi parovi nemaju običaj da rade ove stvari u vezi jer ne shvataju koliko su važne. Ako želite da vaša veza ima jednu lijepu putanju, postarajte se da ove savjete ispunite.

Svaki dan podsjetite partnera koliko nam je važan (i obrnuto)

Partneri jedno drugo često uzimaju “zdravo za gotovo”, pogotovo ako je u pitanju duga veza u kojoj se (sasvim očekivano) izgubila ona početna ljubavna čar. Psiholog Susan Krauss Whitbourne kaže kako i one najmanje svakodnevni gestovi znače puno. Kada vam partner izmasira stopala nakon dolaska s posla, a vi njemu donesete omiljeni sladoled – oboje se osjećate voljeno. Unesite u svoju svakodnevicu ovakve poteze koji će dodatno ojačati vašu vezu ili brak.

Detalje iz veze zadržite u privatnosti

Najboljoj prijateljici uvijek ćete se povjeriti. To je normalna potreba i nema ništa loše u tome da potražite savjet od osobe kojoj vjerujete i koja vas razumije. Međutim, dijeljenje intimnih detalja iz veze ne tako bliskim zajedničkim prijateljima ili bilo kome ko vam se u tom trenutku nađe “na putu” ipak nije poželjno jer može stvoriti neugodne situacije.

Otvoreno razgovarajte o svim temam

Sve misli i osjećaje često držimo u sebi, a kada to radimo u situacijama u kojima bismo trebali otvoreno razgovarati, onda može doći do problema. U svakoj vezi ili braku trebali bismo iskreno raspravljati o svim temama, problemima, jer se jedino iskrenom i otvorenom komunikacijom postiže harmonija u vezi.

Provedite zajedno 7 sati više od trenutnog “prosjeka”

Činjenica je da zaposleni parovi imaju jako malo vremena za zajedničke aktivnosti, a njihov odnos zbog toga često pati. Pokušajte svaki dan da odvojite dodatnih sat vremena za sebe i partnera ili jednom nedeljno organizujte višesatni zajednički izlazak tokom kojeg ćete se kvalitetno družiti. Veze su same po sebi komplikovane i ako se ne potrudimo kvalitetno da provedemo vrijeme s partnerom, emocije i interes lako mogu “ispariti”

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/stvari-koje-treba-da-radimo-u-vezi-a-izbjegavamo-ih/||claudebot