Stilski trikovi za niske djevojke (Foto)

Objavljeno: 5. 5. 2016 u 15:03h

Mislili ste da vaša figura ne može biti vitkija, a silueta produženija? Mi kažemo da može! Evo kako…

Kako mnogi misle, moda nije namjenjena isključivo visokim i vitkim damama, već i onim sitnije građe i niskog rasta.

Koliko god vam se činilo da, zbog svoje nešto niže visine, se suočavate sa velikim stilskim izazovima, budite sigurni da odjevanje i stilizacija nije toliko zahtjevna.

Dovoljno je da ovladate osnovnim stilskim trikovima, koji se uglavnom oslanjaju na proporcije pri kreiranju outfita, boje i samu formu.

Predstavljamo vam najvažnije:

Izbjegavajte dugačke bluze

Dugačke bluze izgledaju odlično na visokim osobama, zbog čega ne bi trebalo da ih nosite ako ste nižeg rasta jer dugačka tunika će stvoriti nesklad proporcija koje mogu dodatno “skratiti” vaše noge. Dakle, uvucite krajeve košulje u hlače, kako biste kreirali iluziju dužih nogu i skrenuli pažnju na vaš struk.

sh2

Pokažite članak

Da li ste znali da pokazivanje članka može pozitivno da utiče na vaš cjelokupan luk, čineći vaše noge mnogo dužim? Dakle, crop hlače koje sežu do sredine lista, i midi suknje su pravi izbor ako želite da izdužite svoju figuru i učinite je vitkijom. Tajna se krije u najtanjem dijelu noge: članku! Ako nosite hlače koje su predugačke i prekrivaju vaše cipele, onda ponesite komade u istoj boji, jer ćete na taj način kreirati dugu liniju, koja povezuje vaš struk i petu. Samim tim, izgledaćete viši.

sh3

Monohromatska kombinacija

Kombinovanje komada sličnih boja kreira iluziju duže linije, a ona se direktno preslikava na vaše tijelo. Ovo možete jasno vidjeti u kombinaciji koju je ponijela Adenorah ( slika ispod), a koja se sastoji od hlača i cipela u crnoj boji. Dakle, probajte da uklopite hlače sa gležnjačama, i iznenadićete se rezultatima. Vaše noge i cjelokupna figura će biti mnogo izduženija.

sh4

Izbjegavajte komade dužine oko koljena

Svi odjevni komadi dužine oko koljena vizuelno smanjuju i “skraćuju” vašu figuru na pola, a samim tim to znači da će skratiti vaš torzo i noge. Izbjegnite ovu stilsku grešku tako što ćete odabrati da ponesete mini ili midi dužinu suknje, koja će uokviriti vašu figuru i sakriti sve nedostatke.

sh5

Uvijek nosite bar malu potpeticu

Prije nego što počnete da negodujete, odmah ćemo vam reći da ne morate da nosite štiklu. Bilo da ste ljubitelj patika, sandala ili gležnjarica, sa velikim brojem udobne obuće nemate izgovor da ne ponesete cipele koje posjeduju petu nekoliko centimetara visoku, umjesto potpuno ravnih modela. Takođe možete potražiti patike koje posjeduju skrivenu platformu, a koja će vam dodati ključni centimetar.

sh6

Izvor: elle.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/stilski-trikovi-za-niske-djevojke-foto/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot