Svađe u kojima muškarac ne može pobijediti ženu!

Objavljeno: 29. 4. 2016 u 08:48h

Kada su verbalni okršaji u pitanju muškarci će nerijetko u sukobu sa ženama izvući kraći kraj, u rijetkim će pobijediti, no u nekim svađama sasvim su sigurno gubitnici. Otkrivamo vam u kojih sedam svađa muškarci nikada ne pobjeđuju.

Svi koji su bili u braku ili vezi znaju da većina muškaraca ima drugačiji pristup svađanju nego li žene. Muškarci se nerijetko zatvaraju u sebe što zna biti vrlo frustrirajuće, no zanimljivo je i kako neka istraživanja pokazuju kako će muškarcima tijekom svađe prije porasti tlak.

No nijedan odnos nije idealan i bez svađa, a dok ne naučimo kako komunicirati, te dok ne steknemo povjerenje u partnera i sigurnost u sebe i vezu neke su svađe neizbježne, a u njima muškarac definitivno gubi. Naime, koliko god verbalno moćni bili, koliko god se trudili uzvratiti i donositi razne argumente dama je uvijek u pravu.

Otkrivamo vam u kojih 7 svađa je muškarac uvijek gubitnik.

Budi iskren, jesam li se udebljala?

Razgovor iz kojeg će se teško izvući i najveći diplomata s vrhunskim komunikacijskim vještinama. Iskreno se malo udebljala i pita vas da joj kažete otvoreno, no možda je ipak najbolje da joj malo uljepšate istinu. Isto vrijedi i ako vas pita za iskreno mišljenje o njenim roditeljima, veličini zadnjice itd.

Vidjela sam te da si odmjerio onu djevojku.

Što se više branite i protestujete, uzvratna paljba bi mogla biti sve žešća. Tu bi vam moglo pomoći pravilo malo iskusnijih frajera koji kažu kako dami uvijek treba prepustiti mjesto s ‘vidikom’ u restoranu tako će vama pogled manje lutati.

Šta to gledaš, je li to film za odrasle?

Vjerojatno su svi bar jednom u životu bili uhvaćeni u solo radnji koja ženama nije baš draga i ugodna za vidjeti. Podvijte rep, priznajte da to ponekad radite bez nje i probajte se iskupiti pomirbenim seksom.

Zašto sa mnom ne gledaš moje filmove (Đavo nosi Pradu, Odbjegla nevjesta, Prljavi ples…)?

Svi smo vjerovatno prošli tu fazu kada smo s partnerom htjeli raditi ama baš sve zajedno, pa i gledati romantične komedije. Njegov sve veći otpor zna kod nježnijih polovica izazvati pravi bijes jer i one su ponekad popustile i pogledale koji SF ili ratni film samo zbog njega.

Zašto još uvijek imaš fotografije svoje bivše?

Šta reći na ovo, teško je smisliti zadovoljavajući odgovor. Stoga je najbolje, zbog mira u kući, zauvijek se riješiti spornih slika.

Zar ti se stvarno zabavnije družiti s muškim prijateljima nego sa mnom?

Opasna zona komunikacije u kojoj morate biti pravi verbalni maher.

Našla sam nešto na tvom mobilnom što mi se ne sviđa?

Još jedna klopka u koju ćete upasti jer sve što kažete vjerovatno će biti krivi odgovor.

No zbog ovih sitnih partnerskih svađa niko ne treba očajavati, pa zbog njih je i izmišljen pomirbeni seks.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/svade-u-kojima-muskarac-ne-moze-pobijediti-zenu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])