Šest načina da spasite telefon kada upadne u vodu

Objavljeno: 27. 4. 2016 u 12:27h

Morate priznati da je ovo jedan od najgorih scenarija koji vam se mogu desiti: telefon vam je upao u vodu. Nebitno je kako, da li vam je upao u kadu, wc šolju (ovo se često dešava), ili ste ušli u bazen ili more sa njim, važno je da morate brzo odreagovati i uraditi određene postupke. A evo i koje:

Izvadite ga odmah iz vode

Ovo je naravno logični potez, ali je ovde najbitnija brzina. U pitanju su sekunde, neki ljudi prvo paniče, pa onda izvade telefon, nekima je gadno da izvade telefon iz prljave vode… Kako god, samo ga što prije izvadite i stavite na suvo mjesto.

Isključite ga

Uglavnom se telefon sam isključi kada dođe u dodir sa vodom, ali ako se ipak to ne desi sa vašim mobilnim telefon, onda ga isključite tako što ćete mu brže bolje izvaditi bateriju. To će sačuvati telefon od kratkog spoja.

Izvadite bateriju

Ovo je već gore napomenuto, ali nije na odmet da napišemo još jednom. Vađenje baterije je jako bitno jer se tako zaustavlja dotok energije u telefon i onda ne može da se „sprži“ zbog vode. U slučaju da imate telefon sa ugrađenom baterijom, moraćete ovaj korak da preskočite.

Izvadite sve ostalo

Sim karticu, memorijsku i sve ostale dodatke koje imate, obavezno uklonite kako se ne bi oštetili. Takođe otvorite sve poklopce od otvora kako bi voda i tu mogla da se osuši. Zatim telefon umotajte u peškir ili krpu, nikako u papir jer se kida i može zapušiti otvore telefona.

Stavite ga u vakuumsku kesu

Na ovaj način ćete uspjeti da izvadite svu vodu koja se zadržala u slotovima telefona, a do kojih ne možete da doprete. Stavite telefon u plastičnu kesu i izvucite vazduh iz nje stvarajući vakuumski efekat. To će usisati vodu iz unutrašnjih dijelova mobilnog telefona.

Stavite ga u činiju sa pirinčem ili drugim upijačem

Ne, ovo nije mit. Sušenje telefona sa maramicom vam neće pomoći da doprete do unutrašnjih dijelova telefona i treba vam nešto što će upiti vlagu… kao na primjer sirovi pirinač. Stavite telefon i bateriju u činiju sa pirinlem i ostavite ga u njoj oko dva dana. Možete koristiti i druge alternativne materijale koji upijaju vodu poput mačijeg pijeska ili kuglica sa silikonskim gelom (one kesice koje uvijek dobijete sa novim patikama).

urizi

Ono što je ostalo jeste da držite palčeve da će vam telefon proraditi i da će sve biti na svom mjestu, slike, poruke, imenik… Iako mnogi tehničari sumnjaju u potpuni popravak telefona nakon pada u vodu, mi volimo da smo pozitivni!

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/sest-nacina-da-spasite-telefon-kada-upadne-u-vodu-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot