Nikada ne bacajte kesice sa silicijumskim gelom

Objavljeno: 18. 4. 2016 u 10:05h

Za sve one koji ne znaju šta da urade sa kesicama sa silicijumskim gelom koje dobiju u kutijama sa obućom, odećom i nekim drugim tek kupljenim stvarima, slijede savjeti koji će vam pokazati da su ove naizgled nebitne kesice itekako vrijedne.

Silicijumski gel je amorfni silicijumski dioksid koji upija vodu, apsorbuje mirise i boje. Sljedeći put kad odmotate pakovanje, umjesto da ove kesice bacite u kantu, pametnije je da ih iskoristite u ove svrhe:

Čuvanje telefona od vlage

Ako ste doživjeli da vam mobilni padne u vodu, onda znate da šanse za njegov oporavak nisu velike. Ipak, ako ga stavite u činiju punu ovih malih kuglica, vidjećete da one brzo upijaju vodu i povećavaju šanse da telefon ponovo proradi.

Za svježinu kozmetike

Stavite nekoliko ovih kesica u torbu sa kozmetikom i produžite vek trajanja pudera ili sijenke.

Sušenje kišobrana

Svi znamo da stavljanjem mokrog kišobrana u torbu rizikujemo da nakvasimo sve ostalo što se unutra nalazu. Zato postavite nekoliko kesica sa silicijumskim gelom i one će upiti kapljice vode.

Za svježinu obuće i protiv neprijatnih mirisa

Samo ubacite kesice sa ovim gelom u obuću i one će uraditi sav posao.

Za čistoću srebrnine

Neka nekoliko kesica sa ovim kuglicama uvijek stoji u vašoj fioci sa priborom za jelo.

Protiv neprijatnog mirisa peškira

Stavite ove kesice između peškira na polici gdje ih odlažete.

Za svejžinu odjeće u kojoj trenirate

Ubacite ih u torbu sa opremom za trening.

Za suvoću kupaćih kostima

Kesice sa silcijumskim gelom će ubrzati proces sušenja.

Zaštitite fotografije

Ubacite silicijumski gel u albume sa fotografijama i vlaga neće uništiti vaše uspomene bez obzira gdje ga držite.

Očuvajte nakit

Ubacite ove kuglice u kutiju sa nakitom.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/nikada-ne-bacajte-kesice-sa-silicijumskim-gelom/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])