Kako da pravilnom šminkom naglasite svoj seksepil?

Objavljeno: 14. 4. 2016 u 14:58h

Sve žene s vremena na vrijeme, žele da izgledaju posebno, ženstveno i seksi.

I dok seksepil svake žene prvenstveno dolazi iznutra, a tek onda se ističe ponašanjem, stavom i stilom, cijeli „paket“ nikako ne može biti potpun bez prikladne šminke. Možda će neke žene pomisliti da je dovoljno nabaciti na sebe „ratne“ boje, posebno nezaobilazan crveni ruž, i spremne su za osvajanje, ali glavni mejkap umjetnici imaju mnogo precizniju viziju kako bi svaka žena trebala naglašavati svoj seksepil.

Ukus vezan za šminku zavisi od osobe, pa zato svaka žena treba da procjeni šta joj najbolje pristaje. Ako niste sigurni, sami se malo poigrajte pred ogledalom ili pitajte nekoga za savjet.

Umjesto crvenog ruža

na usne stavite nježniju ružičastu boju ili boju mesa, s laganim sjajem u obliku sjaja ili balzama za usne. Usne će vam izgledati nježnije i ženstvenije. Boja mesa će stvoriti utisak kao da ste se malo prije strastveno ljubili.

Ako imate otvoreni dekolte

nanesite na njega kremu koja u sebi ima sjaj (ili mikrošljokice). Cilj je da vaša koža dobije lijep, suptilni sjaj, a ne da svjetlucate poput disko kugle. Ako ipak imate otvorena ramena i leđa, nemojte zaboraviti na njih.

Kada nanosite maskaru

za seksi izgled nanesite drugi sloj maskare samo na vrh spoljnih uglova trepavica. Oči će vam izgledati lijepo i senzualno.

Izaberite suptilni „smoky eyes“

izgled, koji će dati dubinu vašim očima. Pri tome zaboravite na naglašavanje usana crvenim ili nekim sličnim jakim ružem. Usne u tom slučaju moraju biti neutralne boje.

Za seksi izgled vaših obraza

upotrebite masna, kremasta rumenila, što će dati poseban prirodni sjaj vašoj koži. Standardna kamena rumenila mogu se činiti previše vještačkim. Ako ipak nemate ili ne volite kremasta rumenila, upotrijebite najdeblju četkicu za rumenilo, te nanesite na obraze tonove breskve i blage ružičaste tonove.

Izbjegavajte slojeve i slojeve pudera

 koji će vašem licu dati neprirodan izgled. Dovoljna će biti BB krema, malo korektora na strateškim mjestima i mineralni kameni puder. Ta će kombinacija izravnati sve nepravilnosti na vašoj koži, a još uvijek će izgledati kao vaša koža, a ne maska.

Na gornje kapke nanesite crtu crnog tuša

srednje debljine sa zavrnutim spoljnim vrhom prema gore, što će vašim očima dati „mačkasti“ izgled koji je vrlo seksi. Mačkasti tuš možete nanijeti jače ili diskretnije, zavisno o vašim željama.

Ako vaša koža ima zlatni ton, pomješajte puder i sijenku

boje šampanjca, što će vašoj koži dati prirodan sjajni izgled. Nanesite tu kombinaciju na jagodične kosti, na unutaršnje uglove kapaka, bradu, te most iznad gornje usnice.

Ako ne možete odoljeti crvenom ružu za usne

onda zaboravite na jaku šminku za oči, jako rumenilo i slično. Lice treba djelovati prirodno, a dovoljno će biti malo pudera, sijenka u boji kože, lagana maskara i rumenilo u što neutralnijoj prirodnoj nijansi.

Zaboravite na drečave nijanse noktiju

Nanesite lak svjetlijih prirodnih tonova.

Izvor: elle.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kako-da-pravilnom-sminkom-naglasite-svoj-seksepil/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot