Povratite energiju: Feng šui pravila za čišćenje stana

Objavljeno: 12. 4. 2016 u 12:15h

Proljećno čišćenje stana, ako je vjerovati feng šui savjetima, ne samo što će učiniti čuda za vaš dom, nego i za – vas lično. Prema principima ove drevne kineske filozofije, čišćenje će pomoći da povratite svoju energiju nakon zime, a cilj je da se otarasite svega što vam ne treba i da napravite prostor za novu i svježu energiju.

Savjet broj 1:

Ako želite da poboljšate svoje zdravlje, rješite se svih predmeta koji prave nered i blokiraju protok energije u vašoj kuhinji, a posebno obratite pažnju na kuhinjske ormariće i zamrzivač. Obavezno očistite frižider, šporet i sve posude koje koristite za pripremu i posluživanje hrane. Po mogućnosti, nemojte da čistite jakim hemikalijama već odaberite one prirodne. Operite i sve fioke, lustere, lampe, radne površine…

Savjet broj 2:

Unesite tri nove posude sa zelenim biljkama, osvježite svoj prostor i napravite simbol energije novog početka. Ako planirate da ih smjestite u kuhinju, odaberite bujne i aromatične biljke, poput bosiljka, ruzmarina ili nane. Fokusirajte se na ulaz u stan i kuhinju, jer su oba ova dijela stana snažno povezana sa vašim zdravljem.

Savjet broj 3:

Temeljno očistite i raspremite spavaću sobu i kupatilo, i bacite sve što niste koristili posljednjih šest mjeseci. Ne zaboravite da očistite i pod ispod kreveta i unesete neku novu biljku ili bilo kakvu drugu dekoraciju u obje prostorije.

Savjet broj 4:

Ako čeznete za novom ljubavnom vezom u svom životu, onda napravite prostor za novu osobu. Očistite ormare zbog boljeg protoka energije i prostranosti i tek tada ćete moći da privučete osobu koju želite. Savjet broj 5: Prema feng šuiju, svaka prostorija u vašem domu ima posebno značenje za vašu i ličnost ukućana, tako da je najbolje da ih sve detaljno očistite i raspremite. Temeljno čišćenje stana probudiće vašu uspavanu energiju, a posebno važno je da se otarasite svih stvari koje više ne upotrebljavate.

Izvor: novosti.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/povratite-energiju-feng-sui-pravila-za-ciscenje-stana/||claudebot