Tri najbolje frizure za proljeće (Foto)

Objavljeno: 24. 3. 2016 u 13:25h

Romantika, jednostavnost, prirodni look te lijepa i njegovana kosa glavne su karakteristike proljećnih trendova kose.

Kada je riječ o trendovima frizura za ovo proljeće, još uvijek je vladar frizura bob ili duži bob takozvani lob. Kako proljeće donosi opuštenost i nonšalantnost, tako je i s frizurama koje moraju izgledati kao da se nismo nimalo potrudili. Što se tiče dužine tu takođe još uvijek vlada bob, malo kraći ili duži, zavisno o željama, ali dominira duža kosa.

Što se tiče boja za kosu, poželjno je da izgledaju prirodno. U trendu su i potpuno bijela, sijeda kosa te siva i prljavo ružičasta.

Pored klasičnog boba, ovog proljeća najveći hit će biti polumessy bob, prirodnih nijansi i s dužim gustim šiškama, ošišan postepeno da bi se dobio volumen i neopterećenost frizure.

fr2

Druga hit frizura proljeća je kosa posvjetljena do krajnjih granica, dužine dužeg boba šišana ravnim linijma. Kod takve boje i frizure važno je da uvijek kosa mora biti isfenirana inače sve izgleda neuredno i nezdravo.

fr3

Ovo proljeće neće proći ni bez ultrapopularnih pletenica i to u svim oblicima. Od dvije sa svake strane pa do onih ispletenih oko glave, a nosiće se čak i jednostavna jedna pletenica.

fr4

Ipak prednjačiće verzija frizure s dvije pletenice jer one dobro izgledaju na svakoj kosi. Ako vam je kosa kraća, možete malo i da  varate i u pletenicu ubacite mali umetak kose da biste dobili dužinu koju želite i savršenu proljećnu frizuru.

fr5

Izvor: elle.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/tri-najbolje-frizure-za-proljece-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])