Zašto ljubav bježi od vas

Objavljeno: 9. 2. 2016 u 13:55h

Ne uspijevate da nađete toliko željenu ljubav?

Velika je vjerovatnoća da nesvjesno činite greške kojima ljubav tjerate od sebe, a ovo su četiri najčešće:

Još ste opterećeni prošlošću

Sve dok razmišljate o bivšem ili možda čak prilično aktivno pratite njegove profile na društvenim mrežama i posjećujete mjesta na kojima vjerujete da biste mogli da ga sretnete, niste otvoreni za upoznavanje novih potencijalnih ljubavi. Ako ste vi i vaš bivši gotova priča, maksimalno se udaljite iz njegovog života i odbacite sav emocionalni prtljag koji još vučete za sobom.

Bojite se da se otvorite

Ostajanje unutar emocionalno sigurne zone sigurno vam zvuči privlačno, a naročito ako ste relativno nedavno bili povrijeđeni, razočarani i slomljeni. Ali, u svim onim trenucima u kojima se trudite da ne budete ranjivi indirektno iskazujete sramotu zbog sopstvenih potreba i želja i time podižete odbrambeni zid koji će i oni najdivniji i najuporniji teško probiti. Ne, ne postoji garancija da više nećete biti povrijeđeni i, žao nam je što vam to kažemo, vjerovatno ćete opet i biti, ali sve dok ne dopuštate nikome da vam se približi nećete pronaći mir i ono za čim tragate.

Previše se vodite glavom, a premalo srcem

Naravno da ćete se birajući potencijalnog partnera voditi određenim kriterijumima, ali jedno je tragati za željenim kvalitetima, a potpuno druga stvar odbacivati svakog potencijalnog partnera zbog iracionalnih strahova poput onih da nećete biti u mogućnosti da uskladite ljubavni, društveni i poslovni život i obaveze. Ako naletite na onog pravog koji je vrijedan vašeg vremena i truda, shvatiće sve što se događa u vašem životu i pokazati razumijevanje za sve vaše brige.

Krivite sami sebe zbog propalih veza

Svi se sa raskidima nosimo na drugačiji način. Neki se prilično lako vrate u normalu i saberu, objektivno sagledaju cijelu situaciju i hladne glave priznaju sebi da to jednostavno nije bilo to. Ali, postoje i oni koji za svaku propalu vezu krive isključivo sebe. Stručnjaci se slažu da su takvom ponašanju sklonije one osobe koje su imale teško djetinjstvo i koje su bile emocionalno zlostavljane, iako to nije pravilo. Ono što morate da imate na umu jeste da vezu znači dvoje ljudi i da se oba partnera, ako žele da veza uspije, moraju jednako truditi.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/zasto-ljubav-bjezi-od-vas/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot