Bez ove 3 stvari nema istinske ljubavi!

Objavljeno: 3. 2. 2016 u 13:20h

U kulturi interneta, brzih upoznavanja i ljubavnih sastanaka, teško je uvijek napraviti razliku između stvarne ljubavi i privremene afere.

Zahvaljujući povezanosti putem društvenih mreža, često preskačemo korake pravog upoznavanja, pravog razgovora i intimnosti u zamjenu za osjećaj prividnog odnosa i pripadanja.

Susrete uživo zamijenilo je razmjenjivanje poruka, a seks postaje cilj koji daje osjećaj vještačke intimnosti bez postepenih koraka koji vode do stvarne intimnosti i zbog toga se žena može osjećati usamljenija više nego ikad.

Bilo da smo aktivno dio toga ili ne, to je u vazduhu i utiče na sve nas. To je dio ‘Zeitgeist’ kulture – brza vrsta veza.

Mi želimo da nas naš partner ispuni. Želimo da nam pokaže ko smo, a da naš posao, naša povlastica, bude da budemo ono što jesmo. Moramo znati da smo vrijedni. Niko drugi nije kao vi. Niko drugi ne može biti vi, samo vi. Ako se ne osjećamo dostojnima ljubavi, kako nas iko može zaista voljeti?

Po toj logici, govorimo da smo nedopadljivi. Stvarno, kako nas neko može voljeti? Uglavnom, ono što želimo da kažemo – kada ne osjećamo ljubav prema sebi, nećemo moći zaista da se otvorimo ka ljubavi ili da je prepoznamo. To je metafizički zakon. Na taj način možemo postati zavisni od lažne ljubavi, ljubavi koja izgleda poput ljubavi, ali to nije.

Možemo da budemo zbunjeni našom idejom ljubavi, idejom koja je prezentovana u časopisima, te je zbog toga propustiti u potpunosti – dok je ona sve vrijeme tačno ispred vas!

3 duhovna pravila za pravu ljubav:

  • 1. Prvo, volite sebe. Naučite da volite sebe i budete sami.
  • 2. Drugo, budite otvoreni za primanje ljubavi. Znajte da ste dostojni.
  • 3. Konačno, budite strpljivi. Praksom možemo da naučimo kako da volimo sebe. Potrebno je vrijeme. Imajte vjere da će prava ljubav doći.

Zaključak:

Količina ljubavi koju možemo sami sebi da pružimo je u tačno onoliko ljubavi koliko možemo da primimo od nekog drugog. Ljubav je svuda oko nas – stalno. Budite otvoreni. Zabavite se s tim. Budite spremni. Ljubav vašeg života može biti odmah iza ugla!

Izvor: atma.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/bez-ove-3-stvari-nema-istinske-ljubavi/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])