Egzotična biljka u vašem prostoru: Kako odgajiti nar iz sjemenke (Foto)

Objavljeno: 12. 1. 2016 u 15:49h

U posljednje vrijeme veoma je popularno gajiti egzotične biljke. To je zato što one imaju atraktivan dekorativan izgled, i u stvari, njihov odgoj uopšte nije težak.

na1

Mnogi od vas su  već iskusili uspjeh u poduhvatu sadnje limuna iz sjemenke i ananasa u saksiji.   Ako ste riješili zasaditi nešto neuobičajeno u svom domu, preporučujemo vam da  počnete od nara.

Pripremili smo za vas jednostavno uputstvo, koje ce pomoći  pretvoriti želju u stvarnost. Kako odgajiti nar kod kuće:

Za početak nabavite zreo nar. Očistite ga od kore, pojedite ga, ali ostavite nekoliko košpica. Neka se suše 24 sata.

na2

Zatim stavite košpice u vodu na dva dana na temperaturu 20-22 stepena. Vodu mijenjajte na svakih 12 sati. Uzmite manju saksiju i napunite je mješavinom pijeska i treseta ( 1:1).

Navlažite i zasadite košpice na dubinu oko 2 centimetra. Pokrijte saksiju providnom folijom, stvarajući tako efekat staklene bašte. Svaki dan skidajte foliju na kratko vrijeme.

na3

Biljka treba da dobija dovoljnu količinu vode i sunčeve svjetlosti. Zalivajte nar, kad zemlja počne da se suši.

na4

Prvi izdanak možete očekivati već poslije 7-10 dana. Kada se pojave prvi listovi, biljku presadite u veću saksiju sa standardnim zemljištem.

na5

Nar će procvjetati  poslije 9 mjeseci. Tri mjeseca nakon cvjetanja, počeće davati plodove.

na6

Nar nije zahtjevan, niti u pogledu uslova niti njege.

na7

na8

Izvor: uspesnazena.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/egzoticna-biljka-u-vasem-prostoru-kako-odgajiti-nar-iz-sjemenke-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot