Šoping ture mame u Grac

Objavljeno: 22. 12. 2015 u 12:03h

Turističke agencije širom Srpske obezbijedile su i ove godine bogatu ponudu destinacija za jednodnevne šoping ture, od Zagreba, Ljubljane, Trsta, Beča do Graca, za koji vlada najveća zainteresovanost, a cijene aranžmana kreću se od 25 do 85 KM po osobi.

Iz godine u godinu sve više stanovnika Srpske hrli ka evropskim metropolama, jer su tokom decembra i januara aktuelna praznična sniženja od 50 odsto i više pa je to idealna prilika za kupovinu. U Turističkoj agenciji “Smiljić” u Banjaluci rekli su da su gotovo svi aranžmani za Grac tokom ovog mjeseca rasprodati.

“Ovo je vrijeme najvećih sniženja u Gracu, a putnici koji već godinama putuju s nama znaju da po vrlo povoljnim cijenama mogu pazariti odjeću i obuću pa je to razlog da se traži mjesto više u autobusima”, rekli su u ovoj agenciji.

I u Turističkoj agenciji “Vuković” u Prijedoru ističu da vlada ogromna zainteresovanost za šoping ture.

“Cijene su različite u zavisnosti od destinacije, a polaske za Grac organizujemo svake subote u decembru sve do katoličkog Božića”, rekli su u TA “Vuković” i dodaju da u svim terminima imaju po tri puna autobusa putnika.

U bijeljinskom “Hepi travelu” kažu da tokom godine organizuju šoping ture za Segedin ili Grac, ali u decembru zainteresovanost vlada isključivo za Beč.

“U tržnim centrima vladaju novogodišnji popusti pa su prijave za odlazak u Beč još u toku – kažu u “Hepi travelu”.

Turoperateri u agencijama ističu da u ponudi imaju istaknuto koji tržni centri se obilaze tokom odlaska u neki od gradova iz njihove ponude.

“Najposjećeniji tržni centar u Gracu je “Seiersberg” . Glavna šoping ulica u Trstu je “Korzo”, a najčešće se posjećuje centar “Torri d'Europa”. U Ljubljani većina šopinguje u “BTC City”, a u Zagrebu šopingholičari vrijeme provode u centru “Arena” ili IKEA”, istakli su u turističkim agencijama.

Sekretar Pokreta potrošača RS Dragovan Petrović ističe da se ranije išlo u “Trst po farmerke” ili neke druge proizvode kojih nije bilo na tržištu bivše Jugoslavije, ili su cijene na domaćem tržištu bile dosta visoke.

“Uoči novogodišnjih i božićnih praznika uobičajena su velika sniženja. Cijene svih zaliha sezonske robe, koje trgovci hoće da se oslobode, sada su značajno snižene”, kazao je Petrović. On ističe da su tamo sniženja velika, pogotovo zbog velike konkurencije.

“Drugi razlog zbog kojeg naši ljudi kupuju tamo jeste povrat poreza na kupljenu robu, a nisu rijetki ni naši trgovci koji u ovo doba godine odlaze u nabavku robe po povoljnim cijenama koju će ovdje plasirati i dobro zaraditi”, dodao je Petrović.

Destinacije

  • Grac 40 – 49 KM
  • Ljubljana 40 KM
  • Zagreb 25 KM
  • Trst 45 – 49 KM
  • Beč 60 – 85 KM

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/soping-ture-mame-u-grac/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])