Ovo su najčešće greške u šminkanju

Objavljeno: 26. 11. 2015 u 13:11h

Često na šminkanje utrošimo i po nekoliko sati, kako bismo svoj izgled dovele do savršenstva. Ipak, većina nas tokom ovog procesa pravi greške koje narušavaju cjelokupan utisak i za posljedicu imaju neuredan i neprivalačan izgled. Ovo su najčešće greške koje je svaka od nas nekad napravila tokom nanošenja šminke.

Razlivena maskara

Svima nam se to desilo – dugo koristimo istu maskaru, a onda ona odjednom počne da se razliva ili ne utiče na naše trepavice kao ranije. U tome i jeste uzrok, jer njeno dejstvo polako prestaje što je duže koristimo, s obzirom na to da naše trepavice razvijaju svojevrsnu otpornost na nju. Koliko god da nam neka odgovara, maskaru treba mijenjati na svaka tri mjeseca.

Fleke od bronzera

Ovo je najčešća greška koje se pravi, jer često nismo u stanju da sa distance sagledamo svoje lice. Fleke od bronzera čine da izgledamo kao da nosimo više šminke nego što je to zaista slučaj, zbog vidljivog kontrasta između tena i bronzera. Rješenje je u nanošenju bronzera na vrat i krajeve ušiju, radi ublažavanja prelaza.

Maska od pudera

Slično kao i sa bronzerom, i puder možemo nanijeti u prevelikoj količini, čineći da izgledamo kao da nosimo masku. Preporučuje se da se puder na lice nanosi tapkanjem četkom ili sunđerom, ali i da se ne zanemare vrat i dekolte.

Nacrtane obrve

Velika je zabluda da obrve treba uokviriti korektorom i olovkom. Njih zapravo treba popuniti, a sada je za to na raspolaganju sve više proizvoda – specijalizovane sjenke, maskara, gelovi ili olovke.

Razmazana sjenka

Kako biste izbjegli fleke od sjenke ispod očiju, pogotovo one tamnijih nijansi, sjenku uvijek nanosite prije korektora i pudera. Na taj način nećete morati da popravljate šminku uslijed fleka ispod očiju.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ovo-su-najcesce-greske-u-sminkanju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])