Pet savjeta za ljepotu žene s najljepšim osmijehom

Objavljeno: 20. 11. 2015 u 13:53h

Ona je u 80-ima bila jedna od najljepših modela, a više od 30 godina kasnije izgleda isto tako dobro kao i kada je krasila naslovnice u kupaćim kostimima.

kr

Kristi Brinkli (61) tajnu svog dobrog izgleda odlučila je da otkrije u knjizi Timeless Beauty, u kojoj ne navodi listu skupih proizvoda i preporuke trenera, već nudi lako dostupne, besplatne i prirodne savjete kojih se svatko može pridržavati.

Izdvajamo vam pet savjeta iz njene nove knjige:

1. Pokažite osmijeh

Kristi je nedavno izabrana za osobu s najljepšim osmijehom na svijetu, a sada je otkrila da je to jedna od tajni njenog dobrog izgleda.

“Zbog osmijeha izgledate ljepše, sretnije i susretljivije, ali smijanje nas i čini sretnima”, kaže Kristi i dodaje da je sreća zarazna i vrlo privlačna.

2. Nahranite lice (i kosu i nokte)

Hrana je vrlo važna. Uz sve vježbe i serume na svijetu, ono što unosite u organizam ima najjači uticaj na vaš izgled. Neke od njenih najdražih namirnica koje su odlične za izgled su:

  • Bademi – bogati su omega-3 masnim kiselinama i pomažu u hidratizaciji i učvršćivanju kože
  • Mrkva – karotenoidi štite od UV zraka
  • Kivi – odličan izvor vitamina C
  • Zeleni čaj – bogat antioksidansima
  • Batat – bogat vitaminom A

3. Nikada nije prerano za prozivode

…ako su pravi proizvodi – kaže Kristi. Kalifornijska ljepotica kaže da je najvažnije od svega korištenje kreme za sunčanje.

– Svaki dan, bila kiša ili sunce koristite kremu za sunčanje – odlučna je Christie i naglašava kako je u borbi protiv starenja važno i da shvatimo da “lice” zapravo obuhvaća sve od grudi prema gore – što se tiče njege kože. I zato kremu treba nanositi na lice, vrat, uši, dekolte i obavezno na ruke.

4. Pripazite sa čupanjem obrva

Ako su preblizu izgledaćete kao da se mrštite, a ako su im vanjski rubovi prenisko izgledat ćete tužno. Kada čupate obrve nemojte kompulsivno uklanjati svaku dlačicu i provjeravati krajnji rezultat u ogledalu koje povećava. Morate vidjeti kako izgledaju u odnosu na cijelo vaše lice. I nemojte misliti da moraju biti potpuno iste – zahvaljujući malim nesavršenostima izgledat će prirodno – poručuje Kristi.

5. Imajte jutarnju rutinu

Slavna manekenka naglašava kako je vrlo važno da dan započnemo s nečim što nas usrećuje – bilo da se radi o vježbama ili ispijanju kave i uživanju u pogledu kroz prozor. Čim se probudi, Kristi razmakne zavjese kako bi pustila svjetlost u stan i nakon toga popije čašu tople vode s limunom.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/pet-savjeta-za-ljepotu-zene-s-najljepsim-osmijehom/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])