Ove trikove za ljepotu sigurno niste znale

Objavljeno: 15. 11. 2015 u 14:26h

Redovno se njegujete, i mislite da o tome znate baš sve? Uvijek ima nešto što možete dodati svojoj dnevnoj rutini!

Guru za ljepotu brojnih supermodela, Suzan Kimineli, nedavno je otkrila nekoliko trikova za sjajan i njegovan izgled kože. Ona kaže da najviše pažnje morate posvetiti upravo ovome:

Nezdravoj hrani recite zbogom

Nezdrava, prerađena hrana dokazano šteti našem zdravlju. Zbog nje može doći do oštećenja kože, celulita, pa čak i žutila i brojnih drugihzdravstvenih problema. Kako bi izbjegli pojavu bubuljica i akni te smanjili neugodno crvenilo, konzumirajte hranu bogatu vlaknima. Odličan su izbor šljive i jabuke.

Masirajte stopala

Možda na prvu zvuči kao poprilično čudan savjet, ali Suzan ističe da bi ga svakako trebali primjenjivati jer je upravo ona ključ lijepog izgleda. Refleksologija je drevna vještina kojom se masiraju određene zone na stopalima koje su povezane s unutrašnjim organima te utiču na opšte zdravlje i ljepotu.

Kožu čistite dva puta

Osim tonika za čišćenje lista, bilo bi dobro da u svoju dnevnu rutinu “ubacite” i mlijeko za čišćenje. Osim toga, nikada ne preskačite jutarnje umivanje lica!

Redovno mijenjanje jastučnica

Trebalo bi ih mijenjati svakih nekoliko dana, jer se upravo na jastučnici skupljaju brojne odumrle ćelije naše kože i druge prljavštine. Osim toga, birajte pamučne jastučnice koje našoj koži dopuštaju da diše.

Šminku minimalno koristite

“Mejk ap” zatvara pore kože pa bi bilo poželjno da se bar jedan dan nedeljno u potpunosti odmorite od njega, i dopustite koži da slobodno diše.

Spas od akni skriva se u biljkama

Prekomjerno korištenje tonika i ostalih preparata za čišćenje takođe može imati obrnuto djelovanje. Zato je dobro, s vremena na vrijeme, lice očistiti ruzmarinom i majčinom dušicom koje će ga umiriti i pomoći vam u borbi s aknama.

Izvor: cool.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ove-trikove-za-ljepotu-sigurno-niste-znale/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot