Sedam načina da proputujete svijet bez velikih troškova

Objavljeno: 11. 11. 2015 u 10:03h

Ide vam se u neku drugu zemlju, a nemate para? Otkrivamo vam nekoliko načina da uspijete u tome!

Putovanja su često skupa ali srećom postoje neki odlični načini da zemaljsku kuglu prođete uz vrlo male troškove. Naravno, ovdje je potrebno i malo kreativnosti, a mi vam nudimo sljedeće prijedloge.

Volontiranje

Ako tražite već nešto besplatno tad je vrijeme da zauzvrat i pomognete. Radite na farmi preko organizacije Wwoof u zamjenu za besplatan smještaj. Jasno, dobra opcija je uvijek i UN koji volontere šalje širom svijeta, ili se jednostavno prijavite u “Peacecorps” i provedite dvije godine u Aziji, Južnoj Americi ili gdje već bude prilike!

Kome još treba hotel?

Vama ne, jer kad idete negdje važno je stvari vidjeti i doživjeti, a ne odmarati u hotelu. Na primjer, možete preko Homeexchangea da zamijenite dom na vikend ili dva s drugom porodicom. Naravno, možete da napravite i neke kućne poslove u zamjenu za smještaj, što vam se nudi na stranici mindmyhouse.com.

Napustite svoju sigurnu zonu

Jedna stara izreka nas je naučila da ko ne rizikuje ni ne profitira. Zato se za početak pomjerite sa kauča i organizujte neku grupnu turu na adventures-abroad.com. Ako niste za to, pridružite se nekom brodu, na primjer kruzeru i postanite dio posade.

Odradite kratke poslove

Postoji mnogo poslova pomoću kojih možete da zaradite i produžite svoj boravak u inostranstvu. Moguće je zaposliti se i pomagati na nekoj farmi, ali je možda najbolje podučavati engleski jezik. U zamenu za ovakve stvari često ćete dobiti besplatnu hranu i smeštaj, ali i zaraditi potreban novac.

Krećite se unaokolo

Stopiranje je super način za obilazak zemlje. Stanite pored put, podignite palac i čekajte da vas neko pokupi. Ova solucija je besplatna, a uvijek ćete naići na vozače kojima će biti drago pročavrljati s nekim nekoliko desetina kilometara.

Kako letjeti besplatno?

Naravno, jedna od opcija je izrada kartice aviokompanije i skupljanje nagradnih milja, što kasnije možete da zamijenite za razne pogodnosti na letovima. Uvijek možete smarati porodicu i prijatelje vašom željom za putovanjima, pa vam možda za praznike i sleti neka karta. Treća opcija je kratkotrajno zapošljavanje u aviokompaniji, jer tako možete da dobijete razne pogodnosti koje uključuju čak i besplatne letove.

Osvojite putovanje

Ok, dobar dio vas vjerovatno ne vjeruje u nagradne igre. Ali, činjenica je da ljudi i na ovaj način osvajaju nagradna putovanja zahvaljujući kojima vide svijet. Igrajte zato sve, Fejsbuk je prepun ovakvih ponuda, a vi nemate šta da izgubite, već samo da dobijete!

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/sedam-nacina-da-proputujete-svijet-bez-velikih-troskova/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot