Ana Bučević večeras u Banjaluci: “Budite najbolja verzija sebe”

Objavljeno: 22. 10. 2015 u 21:27h

Splićanka Ana Bučević, profesorica je kineziologije i motivacioni govornik održala je danas predavanje “Budite najbolja verzija sebe”. O energiji koja je vladala suvišno je i govoriti. Ana plijeni gdje god se pojavi, ostavljajući za sobom veliki nivo oduševljenja. Od momenta kada se pojavila u sali za predavanje nastupio je ogroman aplauz, osmijeh na licima prisutnih, pa čak i suze pojedinih. Naredna dva sata oko 200 prisutnih posjetioca imalo je priliku razgovarati sa Anom, te čuti kako kroz Vortex i Zakon privlačenja do kreiranja vlastitog života.

Ana je 2011. godine objavila svoju prvu knjigu “Safari duha – knjiga o mudrosti odgoja”, dok 2015. godine izdaje i drugu knjigu “U Vortexu ostvarenih želja”. Autorica je YouTube kanala Safari duha koji trenutno broji preko 4 miliona pregleda, a putem kojeg svakodnevno podsjeća ljude da sami biraju i kreiraju kako će živjeti.

Možete li nam objasniti značenje riječi Vortex, kada i kako ste ga otkrili, te kako ste znali da je upravo Vortex ono što će Vas dovesti u stanje života bez stresa?

Mi smo prije svega vibracijska bića.Vortex je vrtlog pozitivne energije koji se nalazi na drugoj vibracijskoj realnosti od naše. Točnije na visokoj vibraciji. Volim ljudima objasniti da se nalazi tamo gdje se nalaze npr. anđeli ili naši voljeni koji su otišli sa ovoga svijeta. U Vortexu se nalazi i dio nas, naše nefizičko ja. Vortex je zapravo vibracijska realnost koja nam služi za kreiranje vlastitih života u ovoj fizičkoj realnosti kojoj svjedočimo. Osoba koja je meni priblužila učenje o Vortexu je Ester Hicks, autorica brojnih knjiga između ostalog i knjige „ Traži i bit će ti dano“ koja mi je dala potvrdu mog dugogodišnjeg vjerovanja da je život mnogo više od onoga što su me učili roditelji i škola. Kako sam znala? Nisam u početku bezuvijetno, već sam bila otvorena da i sama testiram sve što sam naučila, te kada je vjera iskustvom postala znanje, moj život se posve promjenio. Danas vlastitim primjerom svjedočim o tom učenju.

Kada kažete da sami kreiramo svoje živote, šta tačno mislite pod tim?

Da je naš život u našim rukama. Da realnost nije ono što smo do sada vjerovali da jeste. Da se realnost može mjenjati našim mislima, emocijama, fokusom, uvjerenjima i vibracijom. Da možemo biti, imati i raditi što god poželimo u životu!

Ako bismo pitali druge šta ih najviše u životu brine, većina bi rekla da je to novac ili ljubav. Imate li neki savjet za njih i šta je to uopšte briga?

Brinuti znači kreirati ono što ne želimo. Kada brinete znači da radite scenarije u svojim glavama koje zapravo ne želite. Kada spoznamo što su naše misli, tada prestanemo biti nesvjesni sudionici, te svjesno izabiremo koje nam misli služe, a koje ne. Ovo se postiže meditacijom.

Negativne emocije i misli su nešto što nas svakodnevno “napada”. Ako bismo uspijeli da se oslobodimo takvih misli i emocija bio bi to odličan korak ka boljem životu. Ostaje još samo upitno kako napraviti taj prvi korak? Kako se osloboditi teških i negativnih misli? Nitko i ništa nas ne napada. Naša vibracija je uzrok svega što nam se događa, pa tako i naših misli. Mi privlačimo i naše misli ovisno o vibraciji. Kada svjesno upravljate vlastitom vibracijom i vaše će se misli mjenjati. Emocija je uvijek posljedica misli. Kada promjenimo misli, mjenjamo i emocije. Sve se ovo postiže radom na sebi. Jedan od puteva je Zahvalnost. Zahvalnost je ta koja diže vibraciju, mjenja percepciju života sa onoga što nemate na blagoslove koje imate. Zahvalnost je vještina koja se vježba. Meditacija je također odličan izbor. U meditaciji postižete biti što duže u stanju bez misli. A kada to postignete ono što ostane je mudrost. Svi odgovori su u nama.

Oni koji prate Vaša videa znaju da Vi snimate i audio snimke vođene meditacije. Poznato je da meditacija mijenja život, međutim mnogi se žale kako ne znaju meditirati ili kako ne uspijevaju u tome. Kako to objašnjavate?

Nikada nisam rekla da je lako nakon 10, 20 ili 30 godina života u buci vlastitih negativnih misli, postići stanje bez misli. Ali ako nešto nije lagano, ne znači i da je nemoguće. Meditacija je također vještina koja se vježba. Pitanje je samo kome će rezultati biti važni. Nije bilo lako ni naučiti hodati, pa nismo odustali. A po meni je meditacija najvažnija vještina koju čovjek treba savladiti. Svi danas znamo hodati, ali hodamo nesretni, nesigurni,preplašeni, tužni i usamljeni u buci vlastitih misli. Svi koji su uspjeli imaju zajedničku poveznicu: NISU ODUSTALI!

Vaš rad uživo ili putem interneta prati veliki broj ljudi. Mnogim osobama ste “otvorili oči” po pitanju nekih životnih situacija i svjedoci su da ono o čemu govorite zaista ima smisla. Međutim, postoji i ona druga strana kojima mnogo toga ne ide kako bi htijeli, tapkaju u mjestu, ništa im ne ide za rukom, a Vortex i Zakon privlačenja smatraju bajkom. Postoji li način da se i osobama sa takvim stavom pomogne u kreiranju vlastitog života?

Ne može se pomoći onima koji ne žele pomoć. Naš Ego je taj koji nas uvjerava da smo mi ti koji znamo kome treba pomoći. Nitko nije na krivom putu koliko god se to nama ponekad činilo. Osoba koja ne traži pomoć, ne čuje onoga koji mu pomoć nudi. Dapaće možete postići kontra efekt. U Zakon privlačenja se nikada nitko ne uvjerava, jer ako netko ne vjeruje da je kreator, njemu će Zakon privlačenja dati sve dokaze da nije kreator. O tome se radi. Svatko vidi realnost kakvo je njegovo uvjerenja. Uvijek ljudima kažem, maknite fokus sa drugih ljudi, ako imate posla na sebi i svom životu. Kada vi postignete život kakav želite, doći će i drugi i pitati vas kako ste to postigli. Zar vam ja nisam najbolji primjer za to. Nikada nisam nametala svoje učenje nikome. Znate kako ćete najbrže pomoći drugima? Budite primjer onoga što želite da oni budu!

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ana-bucevic-veceras-u-banjaluci-budite-najbolja-verzija-sebe/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot