Stežu vas kožne čizme? Raširite ih za čas!

Objavljeno: 9. 10. 2015 u 13:49h

Kožna čizma se na kraju prilagodi nozi, ali za to treba dosta vremena i do krajnjeg cilja moguće je pojavljivanje bolnih žuljeva. Olakšajte sebi nošenje nove obuće i raširite je sami…

cizme

Niste odoljeli lijepim kožnim cipelama, kupili ste ih iako su vam bile malo tijesne, očekujući da ćete ih “razgaziti”. Ipak, poslije 30 minuta provedenih u njima shvatili ste da nisu bile baš toliko vrijedne bolova, a za žuljevito stopalo i druga komotnija obuća može da postane problem. Ne očajavajte, već preduzmite sljedeće:

* Kožne cipele možete brzo da omekšate i proširite pomoću fena za kosu. Potrebno je da ih dobro zagrijete nekoliko minuta i kada osjetite pod prstima da je koža postala mekša, napunite ih debelim čarapama. Možete i da obujete debele čarape, a potom uđete u cipele i šetate po kući, dok se koža sasvim ne ohladi.

* Efikasan je i sistem hlađenja. Kese za zamrzivač napunite vodom, dobro zatvorite i stavite u tijesne cipele. Potom ih obmotajte u platno i sa sve kesama u njima stavite u zamrzivač, držite ih najmanje nekoliko časova. Za to vrijeme će se kese zalediti, a led će raširiti cipelu.

Izvor: superzena.b92.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/stezu-vas-kozne-cizme-rasirite-ih-za-cas/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot