Trikovi za raskošnu i bujnu kosu

Objavljeno: 18. 9. 2015 u 14:59h

Želite kosu kao i svjetske dive, postoje mali trikovi koji će vam i pomoći da dobijete efekat bujne kose. Ima ih šest i dobro obratite pažnju na svaki!

trk2

Važna je četka

Da duga kosa ne bi izgledala divlje i nemarno, mora se voditi računa o detaljima, a jedan od njih je i četka koju koristite. Najbolje bi bilo da ona bude sačinjena od sitnih vlakana koja s jedne strane kosi dodaju teksturu, a sa druge zaglađuju njenu površinu i krote neželjene vlasi koje lete sa strane.

Dobra priprema

Bez obzira na to koji tip kose imate, važno je da koža glave i koren vlasi budu savršeno čisti. Dvostruko šamponiranje obavezno je, sigurno ste primijetili da vam i kod frizera uvijek dva puta peru kosu. Prirodna ulja otežavaju korijen kose, pa ukoliko je ne operete dobro, nećete dobiti volumen od korjena. Što se tiče balzama, nemojte pretjerivati. Stavite ga samo na donju polovinu vlasi i ta količina proizvoda koju nanesete ne bi trebalo da bude veća od veličine jednog oraha.

Bez sjaja

Ako vam je na umu volumen, odložite sve proizvode koji povećavaju sjaj kose. Oni takođe otežavaju i zaglačavaju vlasi i usmjeravaju ih ka podu, a vi biste željeli da one idu ka plafonu. Radije se opredijelite za proteinske i slane sprejeve nego za termičke tretmane i zrnaste i mat teksture za finiš frizure.

Pjena party

Kada je riječ o volumenu kose, pjena je i dalje nezamjenljiva. Nemojte se mrštiti na tu pomisao jer su formule uveliko napredovale, a krute i krte lokne ostale su u osamdesetim godinama prošlog vijeka. Prirodna kosa neće dugo držati kovrdže, a vlaga iz vazduha lako će prodrijeti u dlaku i kosa će se brzo spustiti. Sada pjene, osim formiranja lijepih kovrdža, kosi daju punoću i kontrolišu raletanje vlasi uslijed prevelike vlage. Prednost pjene, u odnosu na ostale proizvode za stajling jeste to što je možete nanijeti cijelom dužinom vlasi, a opet staviti je malo više uz korjen kose da biste dobili dodatnu visinu. Ako vam je kosa kratka, nanesite punu šaku pjene, a ako je duga, slobodno i dvije.

Osigurajte se

Da bi frizura koju ste napravili trajala, lak srednje i jake fiksativne moći vam je neophodan. Kako biste dobili maksimalan efekat, isprskajte pramen kose i prije uvijanja figarom, a poslije još jednom. Lak držite oko 20 cm udaljen od vlasi, da ne biste pretjerali sa proizvodom i ulijepili kosu.

Pravi alat

Da bi kovrdžava kosa dobila volumen, dovoljni su proizvodi za stajling, ali kada je riječ o ravnoj, neophodno je da počnete da se družite sa figarom i kupom za kosu. Ako uvijate manje pramenove, frizura će vam duže trajati. Da bi oštećenje bilo što manje, pramen držite oko firaga samo nekoliko sekundi, pustite ga da sklizne sa aparata, tako da kosa ostane u formi pužića. Pričvrstite ga tako umotanog šnalicom za korjen glave dok se potpuno ne ohladi, a tek potom pustite.

Izvor: prva.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/trikovi-za-raskosnu-i-bujnu-kosu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot