Davos – Skijalište prinčeva

Objavljeno: 7. 1. 2015 u 11:30h

Skijaški centar Davos nalazi se u Švajcarskoj, na visini od 1.560 metara, što ga čini jednim od najviših alpskih odmarališta u Evropi. Centar posjeduje ogromnu mrežu skijaških staza koje se protežu od Rinerhorna, jugozapadno od Davosa, do Piče na sjeveroistoku.

davos

Prije desetak godina planinske željeznice Davosa spojene su sa Klostersom, tako da sada oblast Davos-Klosters predstavlja udruženu destinaciju koja je sada mnogo veća i bogatija. Ovo područje uključuje oblast za pet zimskih sportova sa više od 300 kilometara lijepo uređenih skijaških staza, oko 140 kilometara staza za pješake i isto toliko kros-kantri ski-staza.

Grad Davos proteže se na nekoliko kilometara duž doline rijeke Landvaser. Njegova dva glavna centra su Davos Dorf i Davos Plac, koji su udaljeni jedan od drugog oko dva kilometara i posjeduju mnoštvo poslovnih prostorija, apartmana, hotela, skupih radnji, kazina, kao i muzeje, pozorišta i izložbe.

Na samo pet minuta vožnje od centra grada posjetioci ulaze u svijet planina i snijega.

Iako Davos ne može da se nazove lijepim gradom, obližnje selo Klosters to nadoknađuje svojim veličanstvenim izgledom kao sa razglednice. Klosters je manji u ovom partnerstvu, njegovo odmaralište Graubinden je šesto po veličini, a čak šest restorana se nalaze u preporukama gurmanskog vodiča. Klosters je dugo bio omiljeno mjesto za skijanje princa od Velsa i njegovih sinova, a glavna žičara je po njemu dobila ime.

Ručak u ovim restoranima može se naći po cijeni od 150 do 200 maraka, zavisno od ponude, dok se cijene noćenja u hotelima kreću od 250 do 500 maraka.

Planine u Davosu su spektakularne, a pored skijaškog turizma, mjesto nudi još mnogo toga. Ovdje se svake godine održava Svjetski ekonomski forum, kao i nordijska trka Svjetskog kupa, Spengler kup profesionalnih hokejaša na ledu i skijaške trke Velike Britanije.

Institut
U skijaškom centru Davos smješten je svjetski poznati Institut za istraživanje snijega i lavina. Pored toga, ovaj ski-centar nalazi se u dobrom društvu, član je asocijacije “The Best of the Alps ” zajedno sa Cermatom, Sent Moricom, Sent Antonom i Kicbilom.

Usluge                     Cijene u KM

Smještaj                   250 do 500

Ručak                       150 do 200

Suveniri                     40 do 100

Ski-pas                    300 do 500

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/davos-skijaliste-princeva/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])