Izložba osuđenih osoba u Banjaluci

Objavljeno: 21. 5. 2016 u 10:02h

U Svetosavskom kulturnom centru Banjaluka u petak uveče otvorena izložba radova osuđenih osoba Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka, te promocija petog izdanja časopisa “Drugi život”.

Direktor KPZ Banjaluka Goran Selak, koji je prisustvovao ovoj izložbi, rekao je novinarima da Zavod svake godine redovno planira izložbu da pokaže javnosti šta rade osuđene osobe u ovoj ustanovi.

“Osuđeneosobe koje se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u našoj ustanovi svoje slobodno vrijeme organizuju kroz razne sekcije kulturno-prosvjetne i sportske sekcije”, istakao je Selak.

Kada je riječ o večerašnjoj izložbi, Selak je rekao da je ona rezultat rada kulturno-prosvjetne sekcije.

Selak je podsjetio da je KPZ Banjaluka ustanova zatvorenog tipa u kojoj borave tri kategorije osoba lišenih slobode – osuđenici, pritvorenici i maloljetnici.

Vaspitač za kulturno-prosvjetni rad i vjerska pitanja u KPZ Banjaluka Vladimir Milivojac rekao je novinarima da u ovoj ustanovi postoje sekcije i razni sportovi u koje mogu da idu osuđene osobe, te da ove sekcije utiču pozitivno na njihovo psiho-fizičko stanje.

On je rekao da oko 150 osuđenika redovno koristi biblioteku i sekcije kao što su likovna, rezbarska, informatička, a od sportova igraju fudbal, košarku, odbojku i odlaze u teretanu.

Željko Mejakić, osuđenik u KPZ Banjaluka, rekao je novinarima da je bavljenje umjetnošću za njega najbolji način da prekrati vrijeme koje je najveći neprijatelj svake osuđene osobe u zatvoru.

Mejakić, koji se bavi rezbarenjem i izradom pravoslavnih ikona, na izložbi je pokazao više svojih radova.

Na ovoj kulturnoj manifestaciji izložene su ikone rađene različitim tehnikama, ukrasne flaše i drvene kutije, ukrasne ploske, razne makete, te umjetničke slike.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/izlozba-osudenih-osoba-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])