Rekordna posjećenost izložbi Damiena Hirsta (Foto)

Objavljeno: 2. 4. 2016 u 08:49h

Nakon rekordne posjećenosti publike zvaničnom otvaranju izložbe Dejmijena Hersta „Nova Religija“(17.mart 2016.godine), dvije sedmice od otvaranja izložbe Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske zabilježio je više od 6000 posjetilaca , podatak koji izložbu „Nova Religija“ izdvaja nesumnjivo u jedan od najinteresantnijih i najposjećenijih projekata u istoriji ove institucije.

izložba Damiena Hirsta1

Pored domaće publike, izložbu su posjetili i brojni visoki zvaničnici: ambasador Lars – Gunar Vigemark,šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini sa delegacijom , ambasador Austrije u BiH Martin Pamer i predstavnici austrijske ambasade Ruska delegacija sa univerziteta Lomonosov u Moskvi, Francuska delegacija i predstavnici Cambridge University Press-a.
Više organizovanih grupnih posjeta profesora i studenata sa Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju i Širokom Brijegu, profesora i studenata sa Akademije likovne umjetnosti i Filozofskog fakulteta u Sarajevu, brojne srednje škole iz Republike Srpske, umjetnici i kulturni radnici iz Tuzle u organizaciji Produkcija Artz iz Tuzle i British Council Bosnia and Herzegovina .

izložba Damiena Hirsta
U narednim danima očekuje se i posjeta ambasadorke Kraljevine Norveške u BiH, profesora i studenata Akademije likovnih umjetnosti iz Beograda, organizovanih grupnih posjeta iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća, kao i članova Srpskog narodnog vijeća iz Zagreba.

Izložbu Dejmijena Hersta „ Nova Religija“ u Muzeju savremene umjetnosti RS možete pogledati do 27. maja 2016.godine. Radno vrijeme muzeja je od 20 do 22 časa, a ulaz na izložbu je besplatan.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/rekordna-posjecenost-izlozbi-damiena-hirsta-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])